Διάκριση για δύο φοιτητικές ομάδες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο GreenTech Challenge

Δύο φοιτητικές ομάδες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ), οι οποίες συστάθηκαν υπό την καθοδήγηση της Μονάδας Επιχειρηματικότητας του Ιδρύματος, διακρίθηκαν ανάμεσα σε 290 προτάσεις  στο GreenTech Challenge, που διεξήχθη στις 8, 9 και 10 Δεκεμβρίου.

grentech challenge

Το GreenTech Challenge αποτελεί  το μεγαλύτερο πρόγραμμα πράσινης καινοτομίας στη χώρα, υπό την επιστημονική ευθύνη της Έδρας UNESCO για την Πράσινη Καινοτομία και Κυκλική Οικονομία, και διοργάνωση της Mantis Beyond Innovation με την υποστήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η ανάδειξη νέων καινοτόμων ιδεών από νεοφυείς επιχειρήσεις, καινοτόμες ΜμΕ, φοιτητές και ερευνητές στον τομέα του Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η διασύνδεσή τους με επιτυχημένες καθιερωμένες εταιρίες και η ανάλυση κρίσιμων θεμάτων για την επίλυση των περιβαλλοντικών προκλήσεων με τη χρήση πράσινων τεχνολογιών.

Η ομάδα “Adamant“, αποτελούμενη από τους Φίλιππο Ξαγοράρη, Σπύρο Χειρδάρη, Μάριο Ζιώκο και Γιάννη Κετρόι, απέσπασε το δεύτερο βραβείο του διαγωνισμού στην κατηγορία Innovation Idea Holders, ενώ η ομάδα “Walkbag“, με τους Πατέλλη Ορφέα, Σαρρή Εμμανουέλα-Χρυσούλα, Καρρά Ευθυμία, Τουφεκτσίδου Κυριακή και Ζαφειρίου Νικολέττα, απέσπασε το βραβείο του κοινού.

Οι εν λόγω διακρίσεις αποδεικνύουν έμπρακτα τον σημαντικό ρόλο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ως φορέα που προωθεί την καινοτομία, την αριστεία και τη βιωσιμότητα.

Η Μονάδα Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας  εκφράζει θερμά συγχαρητήρια προς τους σπουδαστές της για την εξαιρετική τους επίδοση και ευελπιστεί στην επιτυχία των ιδεών τους στην αγορά.