SNF RUN: Μπήκαμε στον νέο χρόνο με το δεξί… αθλητικό παπούτσι

Περισσότεροι από 700 άνθρωποι αντί να καθίσουν να παρατηρούν τον χρόνο να τρέχει, έτρεξαν στον SNF RUN: 2024 FIRST RUN, συγκεντρώνοντας περισσότερα από 7.000 ευρώ για να υποστηρίξουν το έργο των μη κερδοσκοπικών οργανισμών ΑΡΣΙΣ και Θεοτόκος, βοηθώντας παιδιά που το έχουν ανάγκη.

snf run

Ο πρώτος αγώνας της χρονιάς SNF RUN: 2024 FIRST RUN 3 χιλιομέτρων του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) υλοποιήθηκε σε συνεργασία με την ΑΜΚΕ Αναγέννηση & Πρόοδος, στο πλαίσιο του  Χριστουγεννιάτικου Κόσμου του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), προσφέροντας θετική ενέργεια, γέλια και αξέχαστες αναμνήσεις από τα πρώτα λεπτά του νέου έτους!

Ο SNF RUN: 2024 FIRST RUN ξεκίνησε μετά το εντυπωσιακό show πυροτεχνημάτων και λίγο πριν το μεγάλο party στην Αγορά! Ο αγώνας, όπως πάντα, ήταν ανοιχτός σε όλες και όλους και δεν είχε αγωνιστικό χαρακτήρα. Ωστόσο, υπήρχε επίσημη χρονομέτρηση, ώστε όλοι οι δρομείς να γνωρίζουν τις επιδόσεις τους στην κατάκτηση του πρώτου στόχου του έτους. 

Ένας αγώνας για καλό σκοπό

Στο πλαίσιο του φιλανθρωπικού χαρακτήρα του SNF RUN: 2024 FIRST RUN, οι δρομείς κλήθηκαν να συνεισφέρουν με ελάχιστη συμμετοχή των €5 (ή παραπάνω για όποιον το επιθυμεί), προσφέροντας ένα Χριστουγεννιάτικο δώρο σε παιδιά που το έχουν ανάγκη. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν στους οργανισμούς, καθώς η υποστήριξη του ΙΣΝ κάλυψε εξ ολοκλήρου τα έξοδα του αγώνα. 

ΑΡΣΙΣ

Η ΑΡΣΙΣ είναι μια κοινωνική μη κυβερνητική οργάνωση που δραστηριοποιείται σε διάφορες περιοχές στην Ελλάδα εδώ και 30 χρόνια. Το όραμα της ΑΡΣΙΣ είναι μια κοινωνία με ίσες ευκαιρίες για όλους και την αναγκαία μέριμνα για εκείνους που αποτελούν τα πιο αδύναμα μέλη της. Οι υπηρεσίες της στρέφονται, μεταξύ άλλων, στη φροντίδα και την υποστήριξη παιδιών που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερες δυσκολίες στην πορεία προς την ενηλικίωσή τους, καθώς και στη διευκόλυνση της κοινωνικής ένταξης ευάλωτων κοινωνικά ομάδων. 

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τον αγώνα SNF RUN: 2024 FIRST RUN θα ενισχύσει τις δράσεις που υλοποιεί η ΑΡΣΙΣ στη Θεσσαλονίκη για την προστασία παιδιών που εργάζονται στον δρόμο ή/και είναι θύματα εμπορίας ή εκμετάλλευσης. Στόχος των δράσεων αυτών είναι ο εντοπισμός, η προσέγγιση και η υποστήριξη παιδιών που διαβιούν σε συνθήκες ζωής οι οποίες επιβαρύνουν ή ανακόπτουν την ομαλή προσωπική τους ανάπτυξη και που αντιμετωπίζουν εμπόδια στην προσπάθεια των ίδιων και των οικογενειών τους για πρόσβαση σε κοινωνικά και υλικά αγαθά.

ΘΕΟΤΟΚΟΣ

Το Ίδρυμα Προστασίας Παιδιών και Νέων με Αναπτυξιακές Διαταραχές Η Θεοτόκος είναι ένα κοινωφελές, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα Ίδρυμα το οποίο δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1963. Στόχος της Θεοτόκου είναι να προσφέρει υπηρεσίες Πρόληψης, Αποθεραπείας και Αποκατάστασης σε άτομα με Νοητικές Αναπτυξιακές Διαταραχές & Διαταραχές του Αυτιστικού Φάσματος από την Πρώιμη ηλικία έως και τη Νεαρή Ενήλικη ζωή. Σήμερα καλύπτει καθημερινά τις ανάγκες 320 ατόμων προσφέροντας εξατομικευμένες υπηρεσίες και προγράμματα σύμφωνα με τις ανάγκες του καθενός. 

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί από τον αγώνα SNF RUN: 2024 FIRST RUN θα ενισχύσει τις δράσεις του οργανισμού για την εφαρμογή πρώιμης παρέμβασης σε παιδιά προσχολικής ηλικίας. Το πρόγραμμα έχει στόχο την προστασία της ανάπτυξης βρεφών και νηπίων με διαγνωσμένες αναπτυξιακές και συναισθηματικές διαταραχές, που προκύπτουν από βιολογικούς παράγοντες και νοσηρές συνθήκες στο περιβάλλον που αναπτύσσονται, καθώς και την υποστήριξη και εκπαίδευση της οικογένειας για να αντιμετωπίζει πληρέστερα και πιο αποτελεσματικά τις ψυχοσυναισθηματικές και κοινωνικές ανάγκες των παιδιών αυτών.

*O αγώνας SNF RUN: 2024 FIRST RUN πραγματοποιείται με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), που καλύπτει όλα τα έξοδα παραγωγής του αγώνα. Τη διοργανωτική επίβλεψη του αγώνα έχει η ΑMKE Αναγέννηση & Πρόοδος και το Τμήμα Αθλητικής Αριστείας – Sports Excellence της Α’ Ορθοπαιδικής Χειρουργικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Ο αγώνας πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

* Η κατάθεση των χρημάτων γίνεται ηλεκτρονικά και μόνο μέσω της ΑΜΚΕ Αναγέννηση & Πρόοδος. Στη συνέχεια, το συνολικό ποσό που θα συγκεντρωθεί θα επιμεριστεί και διατεθεί ισομερώς ως δωρεά στους μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

* Το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) είναι φιλανθρωπικός οργανισμός που πραγματοποιεί δωρεές προς μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς. Το ΙΣΝ δεν δέχεται δωρεές από ιδιώτες, εταιρείες ή άλλου είδους οργανισμούς.