Stelios Philanthropic Foundation: προσφέρει 5 υποτροφίες για σπουδές στο LSE

Ο Sir Στέλιος Χατζηιωάννου, δημιουργός και ιδιοκτήτης της easy family of brands και ιδρυτής και Πρόεδρος του Stelios Philanthropic Foundation, συνεχίζει σταθερά να στηρίζει νέους σε Ελλάδα και Κύπρο, βοηθώντας τους να ξεκινήσουν την ακαδημαϊκή τους πορεία και να κατακτήσουν τους στόχους τους.

υποτροφίες

Λίγα Λόγια για τις υποτροφίες:

Το 1987, ο Σερ Στέλιος Χατζηιωάννου αποφοίτησε από το LSE με BSc στα Οικονομικά (Βιομηχανία και Εμπόριο). Σε ένδειξη ευγνωμοσύνης για την πλούσια και ποικιλόμορφη εμπειρία που του είχε προσφέρει το LSE, ο Στέλιος δώρισε ένα χώρο στο νέο ακαδημαϊκό κτίριο του LSE το 2008. Μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 κάλυπτε τα έξοδα των διδάκτρων για 10 ετήσιους υπότροφους Stelios που είχαν επιλέξει το 3ετές πρόγραμμα του LSE. Τουλάχιστον ένας υπότροφος καταγόταν από την Κύπρο, ένας από την Ελλάδα, τέσσερις από το Ηνωμένο Βασίλειο και οι υπόλοιποι τέσσερις από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Το Stelios Philanthropic Foundation, στηρίζει το πρόγραμμα των υποτροφιών από το 2005, έχοντας δώσει μέχρι το 2023 τη δυνατότητα σε 133 φοιτητές να σπουδάσουν στο κορυφαίο πανεπιστήμιο και το ύψος των υποτροφιών να ξεπερνά τα €3,000,000.

Νέα κριτήρια και επιλεξιμότητα:

Σήμερα, το ίδρυμα του Sir Στέλιου Χατζηιωάννου σε συνεργασία με το London School of Economics (LSE) προσφέρει πέντε υποτροφίες για το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, συνολικού ύψους €292.000 (£255,000), με νέα κριτήρια των υποτρόφων. Συγκεκριμένα, από φέτος οι υποτροφίες θα απευθύνονται
αποκλειστικά σε τρεις Έλληνες και δύο Κύπριους προπτυχιακούς φοιτητές, παρέχοντάς τους τη δυνατότητα να φοιτήσουν στο LSE στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2024.

Οι εν λόγω υποτροφίες, έχουν αποκτήσει σήμερα μεγαλύτερη αξία και είναι πιο ουσιαστικές από ποτέ. Κατόπιν Brexit, και βάσει των όρων αυτής της συμφωνίας, το κόστος των διδάκτρων των Ελλήνων και Κύπριων φοιτητών στο Ηνωμένο Βασίλειο έχει τριπλασιαστεί σε σχέση με τα δίδακτρα που ίσχυαν πριν από το Brexit, καθιστώντας τη συμβολή του Stelios Philanthropic Foundation μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, καταλυτική.

Οι φοιτητές θα πρέπει να έχουν την μόνιμη κατοικία τους στην Ελλάδα ή την Κύπρο και να κάνουν την αίτηση τους για σπουδές σε τριετές προπτυχιακό πρόγραμμα στον τομέα των Οικονομικών, Χρηματοοικονομικών ή Διοίκησης.