Το ΟΠΑ υποδέχθηκε τους πρώτους Αμερικάνους φοιτητές στα πλαίσια του προγράμματος «AUEB – KSB Study Abroad Program»

Την Δευτέρα 22 Ιανουαρίου το ΟΠΑ υποδέχθηκε στο κτήριο της οδού Τροίας τους πρώτους 11 Αμερικάνους φοιτητές στα πλαίσια του προγράμματος «AUEB – KSB Study Abroad Program».

oikonomiko panepistimio

Το πρόγραμμα αποτελεί το επιστέγασμα της συνεργασίας του ΟΠΑ κατά τα τελευταία χρόνια με το Kelley School of Business, Indiana University των ΗΠΑ. Στα πλαίσια του καινοτόμου για τα ελληνικά δεδομένα προγράμματος το ΟΠΑ θα υποδέχεται για ένα εξάμηνο φοιτητές του Kelley School of Business στην Αθήνα. Οι φοιτητές θα παρακολουθούν μαθήματα προπτυχιακού επιπέδου στο ΟΠΑ σε ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί ειδικά για αυτούς, και θα λαμβάνουν πιστωτικές μονάδες στο οικείο ίδρυμά τους στις ΗΠΑ. Μέσα από το πρόγραμμα δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές από τις ΗΠΑ να σπουδάσουν στην Ελλάδα, γνωρίζοντας την χώρα και διευρύνοντας τους διεθνείς ορίζοντές τους.

Τους φοιτητές υποδέχθηκε στο ΟΠΑ ο Αντιπρύτανης Διεθνούς Συνεργασίας και Ανάπτυξης, Καθηγητής Βασίλης Παπαδάκης. Μετά την πραγματοποίηση εισαγωγικής παρουσίασης του ιδρύματος και του προγράμματος οι φοιτητές ξεναγήθηκαν στο κτήριο της οδού Τροίας. Εν συνεχεία πραγματοποίησαν το πρώτο τους μάθημα στο αντικείμενο των Ευρωπαϊκών Θεσμών και της Ευρωπαϊκής πολιτικής υπό τον Καθηγητή κ. Σπύρο Μπλαβούκο.