H 1η Φοιτητική Ημερίδα του Τμήματος ΟΔΕ: «ΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ… WORK-LIFE BALANCE»

Με χαρά σας ανακοινώνουμε την επερχόμενη διοργάνωση της Φοιτητικής Ημερίδας ΟΔΕ, με θέμα «ΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΓΙΑ… WORK-LIFE BALANCE». Η ημερίδα αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία ενημέρωσης για κοινωνικά φαινόμενα, θέματα καριέρας αλλά και πετυχημένες πρακτικές της αγοράς.

oikonomiko panepistimio

Περιεχόμενα της Ημερίδας:

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, θα παρουσιαστούν επιτυχημένες πρακτικές από επιχειρήσεις και εξέχουσες προσωπικότητες στους τομείς της Διοίκησης Επιχειρήσεων, της Βιώσιμης Ανάπτυξης, του Μάρκετινγκ, του Ψηφιακού Μάρκετινγκ, της Λογιστικής, των Χρηματοοικονομικών και των Πληροφοριακών Συστημάτων. Παράλληλα, οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μια εμπειρία επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality)!

Διοργάνωση:

Η φοιτητική ημερίδα διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Τμήματος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με επιστημονική υπεύθυνη τη Δρ. Έλενα Χατζοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Μάρκετινγκ.

Στοιχεία Ημερίδας:

– Ημερομηνία: Τετάρτη, 28 Φεβρουαρίου 2024 (10:00-22:00)

– Τόπος: Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, αμφιθέατρο “Μιλτιάδης Έβερτ”

Πρόγραμμα Ημερίδας:

Η ημερίδα προσφέρει μια πολύπλευρη εμπειρία με ποικίλους ομιλητές και θέματα που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα επαγγελματικών πεδίων. Η επίσημη έναρξη της ημερίδας θα γίνει με τον χαιρετισμό από τον Πρόεδρο του Τμήματος καθ. Κασιμάτη και στη συνέχεια από τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Θεοχάρη. Τη σκυτάλη θα πάρει ο κ. Καραπιπέρης, CTO της DNA SEQUENCE HELLAS με την οποία και θα αναλύσει τη σημασία των δεδομένων και των αλγορίθμων στη μεταμόρφωση του κόσμου.

Οι ομιλίες από big 4 και δημοφιλείς εταιρείες όπως η ΕΥ, GRANT THORNTON, ENEL GREEN POWER, ΤΟΥΟΤΑ και SKROUTZ προσφέρουν ειδίκευση σε θέματα, όπως οι επαγγελματικές προκλήσεις, η ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής, και ο ρόλος του ανθρώπινου δυναμικού στον χώρο της ενέργειας και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Θα συζητήσουμε ακόμη την αξία της δενδροφύτευσης με τον συνιδρυτή της we4all κ. Ηλιόπουλο. Επιπλέον, η παρουσίαση ενός φοιτητικού βίντεο αναδεικνύει τη δραστηριοποίηση από τη νέα γενιά του ΟΔΕ, ενώ οι ερωτήσεις από την ομάδα δημοσιογράφων φοιτητών μας θα προσθέσουν μια διάσταση συζήτησης με τις εταιρείες για όλα τα επαγγελματικά ερωτήματα που τους απασχολούν.

Η φοιτητική ημερίδα, στο δεύτερο μέρος της μετά το διάλειμμα, θα περιλαμβάνει ενδιαφέροντα θέματα όπως το personal branding, η επίδραση της φωνής του πελάτη στην εμπειρία του πελάτη, η επίδραση των κοινωνικών μέσων στην προσωπική και επαγγελματική ζωή (ομιλητής: Ηλίας Παπανικολός aka Εισβολέας) αλλά και το πώς η Σαντορίνη έχει γίνει ο νούμερο ένα προορισμός για τη μουσική βιομηχανία (ομιλητής: Μιχάλης Παπαθανασίου, Going through και black rocks studio). Τέλος, το πρόγραμμα θα κλείσει ο Αντιπρύτανής Ο.Π.Α. και καθηγητής στο ΟΔΕ, καθ. Παπαδάκης, με τη συμμετοχή του στο πάνελ της κα. Κατσαφάδου (la vie en rose) αναφορικά με πρακτικές επιτυχημένης επιχειρηματικότητας-ξεκινώντας μια επιχείρηση από το μηδέν.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν διάφορες πτυχές της επαγγελματικής τους πορείας, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις τους σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων.

Δείτε εδώ το αναλυτικό πρόγραμμα

Συμμετοχή:

Η συμμετοχή στη φοιτητική ημερίδα είναι δωρεάν απαιτείται όμως προ-εγγραφή στον παρακάτω σύνδεσμο: https://limesurvey.aueb.gr/limesurvey/index.php/364462?lang=en

Θα δοθούν πιστοποιητικά συμμετοχής για όσους παρευρεθούν στην ημερίδα μας.

Σχετικές Πληροφορίες:

Περισσότερες πληροφορίες για την ημερίδα θα βρείτε στο Επίσημο Website μας: https://ode.imerida.aueb.gr/ αλλά και στα social media της ημερίδας μας.

Κοινωνική προσφορά:

Την ημέρα της ημερίδας, στις ώρες του διαλείμματος, μπορείτε να προσφέρετε τρόφιμα στην ΑΧΕΠΑ Hellas με σκοπό να δοθούν σε κοινωνικά παντοπωλεία δήμων της Αττικής.

Ελάτε να μοιραστούμε αυτήν την εμπειρία γνώσης και έμπνευσης για ένα εξαιρετικό μέλλον!