Το Tällberg Foundation τιμά τους νικητές του Tällberg-SNF-Eliasson Global Leadership Prize 2023 στην Ιταλία

Σε πρόσφατο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο της Παβίας στην Ιταλία, με τίτλο: «Leadership (and everything else) Disrupted» [Η Ανατροπή της Ηγεσίας (και των πάντων)], το Tällberg Foundation, μαζί με μέλη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και φοιτητές του Πανεπιστημίου της Παβίας, γιόρτασε τους νικητές του Tällberg-SNF-Eliasson Global Leadership Prize 2023.

tallberg foundation

Δύο από τους νικητές, η Margaret Lowman και ο Andrew Bastawrous, συμμετείχαν στην εκδήλωση και παρέλαβαν τα βραβεία τους από τον Πρέσβη Βασίλη Κασκαρέλη, Σύμβουλο του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΣΝ.

«Το Tällberg και το βραβείο προωθούν έναν διαφορετικό ορισμό της ηγεσίας, πέρα από παραδοσιακές ιεραρχίες και θεσμικά πλαίσια. Οι θεσμοί, όπως όλοι γνωρίζουμε, είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των κοινωνιών και των δημοκρατιών μας. Ωστόσο, όταν πρόκειται για τις υπαρξιακές κρίσεις που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, δεν μπορούμε να επαναπαυόμαστε σε τίτλους και αξιώματα. Η ηγεσία, όπως την οραματίζεται το Tällberg, δεν αντλεί το νόημά της ούτε συγχέεται με τις θέσεις ισχύος, αλλά εδράζεται στη δημιουργική με ενσυναίσθηση δράση» δήλωσε ο Πρέσβης. «Δεν χρειάζεσαι διαπιστευτήρια προκειμένου να υπηρετήσεις την κοινότητά σου, να βοηθήσεις να διορθωθεί ένα πρόβλημα εκεί που το βλέπεις, να υπερασπιστείς την αξιοπρέπεια του συνανθρώπου σου ή να αναπτύξεις μια ιδέα που θα αλλάξει τον κόσμο. Όλοι μπορούμε να δράσουμε. Όλοι οφείλουμε να δράσουμε. Και όλοι μπορούμε να εμπνευστούμε από τις ιστορίες των φετινών νικητών».

Οι νικητές του Global Leadership Prize 2023 προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ορισμένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα της εποχής μας, από την κλιματική αλλαγή μέχρι την Τεχνητή Νοημοσύνη και την ισότιμη πρόσβαση στην υγειονομική περίθαλψη. Έρχονται να ενταχθούν σε ένα δίκτυο ηγετών που συμβάλλει στην υποστήριξη ανερχόμενων οργανισμών από τη Γκάνα έως την Ονδούρα και το Αζερμπαϊτζάν μέσα από τη νέα πρωτοβουλία Tällberg Leaders Mentoring Leaders (TLML).