KINO ATHENS | Opening Film EUROPA

Το Φεστιβάλ Ανεξάρτητου Κινηματογράφου της Αθήνας ΚΙΝΟ ΑΤΗΕΝS ανακοινώνει τη φετινή εναρκτήρια ταινία του. Πρόκειται για την ταινία EUROPA, η προβολή της οποίας θα πραγματοποιηθεί υπό την Αιγίδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, παρουσία της σκηνοθέτιδας Sudabeh Mortezai, την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2024, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, όπου θα προβληθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

kino athens

Το φετινό ΚΙΝΟ ATHENS θα πραγματοποιηθεί για 2η χρονιά από 1 έως 10 Μαρτίου 2024 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, την Τεχνόπολη και το Σεράφειο Δήμου Αθηναίων, ενώ στους χώρους εκδηλώσεων προστίθεται και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Η διοργάνωση υλοποιείται με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων, του Athens Film Office και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Το 2ο ΚΙΝΟ ATHENS θα περιλαμβάνει ταινίες κάθε είδους, από όλο τον κόσμο, από το ανεξάρτητο σινεμά, με διαγωνιστικά τμήματα μικρού και μεγάλου μήκους, εργαστήρια, masterclasses, DJ sets και άλλες παράλληλες δράσεις.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα ανακοινωθεί στις 15 Φεβρουαρίου 2024 στην ιστοσελίδα του KINO Athens www.kinoathens.org. 

EUROPA

ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: SUDABEH MORTEZAI

ΧΩΡΑ: ΑΥΣΤΡΙΑ, ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

ΕΤΟΣ: 2023

ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 98’

ΓΛΩΣΣΕΣ: ΑΛΒΑΝΙΚΑ, ΑΓΓΛΙΚΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

ΥΠΟΤΙΤΛΟΙ: ΕΛΛΗΝΙΚΑ, ΑΓΓΛΙΚΑ