Ενημερωτική εκδήλωση «#Hate Out!: Χτίζοντας κοινωνική ανθεκτικότητα ενάντια στο διαδικτυακό μίσος»

Η Ερευνητική Ομάδα DAISSy του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (ΕΑΠ) ενημερωτική εκδήλωση με θέμα «#Hate Out!: Χτίζοντας κοινωνική ανθεκτικότητα ενάντια στο διαδικτυακό μίσος»,η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου  LEAD–Online: Learn, Engage, Act: Digital Tools to Prevent and Counter HateSpeech Online, που υλοποιείται από την DAISSy-ΕΑΠ ως Έλληνα εταίρο. Η δράση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2024 στις 18.00, στην Πάτρα (ξενοδοχείο «Βυζαντινό»).

ελληνικό ανοιχτό πανεπιστήμιο

Για το σκοπό αυτό, η εκδήλωση εστιάζει στην παρουσίαση των καινοτόμων ψηφιακών εργαλείων «Παιχνίδι Hate Out!»και «Εργαλείο Αυτοαξιολόγησης Ρητορικής Μίσους», τα οποία έχουν αναπτυχθεί με ευθύνη της DAISSy-ΕΑΠ στο πλαίσιο του έργου LEAD-Online και αφορούν αφενός την αύξηση της επίγνωσης σε σχέση με το επίπεδο συνειδητής ή ασυνείδητης χρήσης ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο και αφετέρου την εκπαίδευση σε σχέση με τους τρόπους αναφοράς, αντιμετώπισης και στήριξης των θυμάτων.

  • Η συμμετοχή είναι δωρεάν και ανοικτή προς όλες/όλους
  • Δεν απαιτείται προεγγραφή
  • Δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής εξ αποστάσεως, μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Zoom

„Aναλυτικά στοιχεία για την ενημερωτική εκδήλωση του έργου LEAD-Online και τον τρόπο συμμετοχής, μπορείτε να δείτε εδώ

„Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργο LEAD-Online , καθώς κι άλλες δράσεις της Ερευνητικής Ομάδας DAISSy-ΕΑΠ: