«Love Unbound: Five Films for Freedom» |  Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, στην Τεχνόπολη

Το Φεστιβάλ «Love Unbound: Five Films for Freedom» επιστρέφει αυτόν τον Μάρτιο με τη δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωσή του και με δραστηριότητες που φέτος φιλοξενούνται τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Αθήνα!

love unbound

Εξερευνώντας και εμβαθύνοντας στην ισότητα των φύλων και στις διαφορετικές ΛΟΑΤΚΙ+ εμπειρίες, το φεστιβάλ αξιοποιεί την μετασχηματιστική δύναμη της τέχνης και του πολιτισμού σε ένα πρόγραμμα που συν-επιμελούμαστε και συν-διοργανώνουμε με την Parenthesis  και την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων .

Το φεστιβάλ επικεντρώνεται στο παγκόσμιο μας πρόγραμμα Five Films for Freedom , το οποίο περιλαμβάνει μια συλλογή ΛΟΑΤΚΙ+ ταινιών μικρού μήκους από όλο τον κόσμο. Μέσα από προβολές ταινιών, συζητήσεις και εργαστήρια ενδυνάμωσης και καθοδήγησης, το φεστιβάλ στοχεύει να ανοίξει έναν αμερόληπτο και χωρίς προκαταλήψεις διάλογο πάνω στα τρέχοντα ζητήματα της ισότητας των φύλων βασιζόμενο σε «αληθινές ιστορίες ζωής», με σημείο αναφοράς την τέχνη του κινηματογράφου.

Στο πλαίσιο του παράλληλου προγράμματος του «Love Unbound», θα πραγματοποιήσουμε μια σειρά συζητήσεων και εργαστηρίων στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη με τη συμμετοχή καταξιωμένων επαγγελματιών από τον χώρο του κινηματογράφου και πρεσβευτών σε θέματα ισότητας, ένα εργαστήριο καθοδήγησης για επαγγελματίες από τον χώρο του πολιτισμού με τις Women on Top  στην Αθήνα, καθώς και δράσεις δικτύωσης και DJ sets.

Επίσης, θα φιλοξενήσουμε ένα εργαστήριο από το Stronger Together, το διεθνές πρόγραμμά μας που στοχεύει στη δημιουργία ενός ευνοϊκού περιβάλλοντος που θα φέρει τους νέους σε επαφή με εκπροσώπους των κυβερνήσεων, της κοινωνίας των πολιτών, των επιχειρήσεων και των θεσμών για την αντιμετώπιση των πολλαπλών προκλήσεων του 21ου αιώνα, όπως η ισότητα των φύλων.

Η δεύτερη αυτή διοργάνωση του φεστιβάλ επιδιώκει να ανοίξει έναν ουσιαστικό διάλογο πάνω στα ζητήματα της ταυτότητας των φύλων, προωθώντας την κατανόηση και την ενσυναίσθηση και ενθαρρύνοντας τη δράση για μια πιο συμπεριληπτική και ισότιμη κοινωνία, δίνοντας έμφαση στις αρχές της Διαφορετικότητας, της Ισότητας, της Συμπερίληψης και της Προσβασιμότητας «Diversity, Equity, Inclusion, Accessibility» (ΔΕΙΑ) στις πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες.

Συμμετοχή: Η συμμετοχή στο φεστιβάλ είναι δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες: www.loveunbound.gr

Instagram: loveunbound_fest Link: British Council, Love Unbound: Five Films for Freedom

#LoveUnbound #FiveFilmsForFreedom #ComingSoon