2ο Jazz Festival Μουσικών Σχολείων Αττικής | 24 & 25 Φεβρουαρίου 2024

Το Μουσικό Σχολείο Αθήνας διοργανώνει το 2ο Jazz Festival Μουσικών Σχολείων Αττικής. Πρόκειται για την ετήσια συνάντηση Μουσικών Συνόλων Jazz, η οποία φέτος θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων το Σάββατο και την Κυριακή, 24 και 25 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 18:00.

jazz σχολεία

Ειδικότερα, τα Σύνολα Jazz των πέντε Μουσικών Σχολείων της Αττικής (Μουσικά Σχολεία Αθήνας, Αλίμου, Ιλίου, Παλλήνης και Πειραιά), συναντώνται επί σκηνής στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ», παρουσιάζοντας ένα χαρακτηριστικό δείγμα από τη σπουδαία δουλειά που γεννιέται μέσα στα Μουσικά Σχολεία. Συνολικά θα εμφανιστούν 13 Μουσικά Σύνολα και περί τους 300 μαθητές. Στα Σύνολα αυτά θα συναντήσουμε την πλέον αναγνωρίσιμη Jazz σύνθεση – δηλαδή τύμπανα, κοντραμπάσο, κιθάρα, πιάνο – καθώς και ηλεκτρικά σχήματα με φωνή και πνευστά (σαξόφωνο, τρομπέτα, τρομπόνι κ.ά.), μικρές ορχήστρες πνευστών, αλλά και μεγάλη 70μελή ορχήστρα πνευστών που θα συμπράξει με Jazz Σύνολο.

Κάθε Μουσικό Σύνολο κομίζει το διακριτό εκφραστικό του στίγμα σε ένα ψηφιδωτό που συναρμόζει μελωδίες κλασικές και νέες προτάσεις, πρωτότυπες ιδέες ενορχηστρώσεων και διασκευών, αλλά και τη μοναδική εμπειρία που χαρίζουν η δεξιοτεχνία και ο αυτοσχεδιασμός επί σκηνής. Παράλληλα, οι συμμετέχοντες έρχονται να βιώσουν μαζί με το κοινό ένα διήμερο ανταλλαγής εμπειριών, αλληλεπίδρασης και συνέργειας, με αποκορύφωμα το Jam Session στο κλείσιμο του φεστιβάλ, όπου θα συνυπάρξουν μουσικά μαθητές και καθηγητές απ’ όλα τα Σύνολα! Αξίζει να σημειωθεί ότι την προετοιμασία και καθοδήγηση των Συνόλων έχουν οι υπεύθυνοι καθηγητές των συμμετεχόντων Σχολείων, εξαιρετικοί παιδαγωγοί και κορυφαίοι μουσικοί, με πλούσια δισκογραφική και συναυλιακή παρουσία στον χώρο της Jazz.

Για την ιστορία του θεσμού, αναφέρεται ότι το Jazz Festival ξεκίνησε με πρωτοβουλία του Μουσικού Σχολείου Αλίμου το σχολικό έτος 2022-2023 ως συνάντηση Μουσικών Συνόλων με κοινό καλλιτεχνικό προσανατολισμό, αφήνοντας εξαιρετικές εντυπώσεις για το άρτιο αισθητικό αποτέλεσμα που χάρισε στο κοινό, υποσχόμενο υψηλές προσδοκίες για τη συνέχεια· η δε καθιέρωσή του καθίσταται επιπρόσθετα και ως έναυσμα επανεκκίνησης των μαθητικών καλλιτεχνικών συναντήσεων, ενός πολύτιμου παιδαγωγικού και καλλιτεχνικού θεσμού που τα τελευταία χρόνια είχε λόγω των γνωστών συνθηκών ατονήσει. Προς την κατεύθυνση της καθιέρωσης του Festival ως ετήσιου θεσμού, το Μουσικό Σχολείο Αθήνας έχει αναλάβει τη διοργάνωσή του για την τρέχουσα χρονιά και σας καλεί να παρευρεθείτε στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίωνκαι να απολαύσετε τους μαθητές και τους καθηγητές των Μουσικών Σχολείων.

24 & 25 Φεβρουαρίου 2024 / ώρα 18:00

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Αεριοφυλάκιο 1 – Αμφιθέατρο «Μιλτιάδης Έβερτ»