ΔΠΘ: εκδήλωση με θέμα: «Πρακτική Άσκηση-Δυνατότητες σύνδεσης Πανεπιστημίου, Αγοράς Εργασίας και Μεταποίησης στην Περιφέρεια ΑΜΘ»

Το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του ΔΠΘ σε συνεργασία με το Δίκτυο Συνδέσμων Βιοτεχνιών – Βιομηχανιών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διοργανώνουν την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 στο Αμφιθέατρο Εκδηλώσεων του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, στην Πανεπιστημιούπολη Ξάνθης στα Κιμμέρια, ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Πρακτική Άσκηση-Δυνατότητες σύνδεσης Πανεπιστημίου, Αγοράς Εργασίας και Μεταποίησης στην Περιφέρεια ΑΜΘ».

δημοκριτειο θρακησ


Η εκδήλωση είναι υβριδική δίνοντας σε όλους τη δυνατότητα παρακολούθησης είτε δια ζώσης είτε εξ αποστάσεως.


Η πρακτική άσκηση των φοιτητών/ριών αποτελεί εφαλτήριο προσωπικής και επαγγελματικής ανέλιξης, όπως και μύησης τους στο πνεύμα της αγοράς εργασίας. Μέσω της εκδήλωσης επιδιώκεται να αναδειχθούν τα πολλαπλά οφέλη της πρακτικής άσκησης των φοιτητών/ριών του ΔΠΘ στην ίδια την Περιφέρεια ΑΜΘ για όλους τους εμπλεκομένους. Οι ευκαιρίες απασχόλησης στη μεταποίηση και η δυνατότητα των αποφοίτων να ξεκινήσουν την επαγγελματική τους καριέρα στις πόλεις του Πανεπιστημίου αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προκλήσεις της περιοχής.


Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν εκφράζοντας τις απόψεις τους -εκτός άλλων- μέλη του Δικτύου Συνδέσμων Βιοτεχνιών – Βιομηχανιών της ΑΜΘ, εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων, εκπρόσωποι της Διοίκησης του Ιδρύματος, Επιστημονικά Υπεύθυνοι/ες Καθηγητές/ριες των Τμημάτων του ΔΠΘ, Στελέχη της Μονάδας Β.3.1. Διαχείριση – Παρακολούθηση Πράξεων Προτεραιότητας 3 «Εκπαίδευση», Εκπρόσωπος του Πληροφοριακού Συστήματος ΑΤΛΑΣ, καθώς και φοιτητές/ριες των Τμημάτων του ΔΠΘ.

Στόχος αυτής της συνάντησης είναι η επικοινωνία του Ιδρύματος, των φορέων και των φοιτητών/ριών, αποσκοπώντας στη σύζευξη μεταξύ ωφελούμενων και επιχειρήσεων. Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν, στο πλαίσιο του practice affair, διεπαφές γνωριμίας μεταξύ εκπροσώπων επιχειρήσεων της ΑΜΘ και φοιτητών/ριών του ΔΠΘ για την εύρεση θέσεων πρακτικής άσκησης και συζήτηση για τις δεξιότητες που μπορούν να αποκτήσουν μέσω αυτής της πράξης.


Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με το Γραφείο Πρακτικής Άσκησης του ΔΠΘ στο email: praktiki@duth.gr ή στο email του Δικτύου ΣΒΒ ΑΜΘ: disvvamt@gmail.com