Organmeetings: μία μεγάλη αλυσίδα ζωής δημιουργείται

Το ραντεβού ζωής των Organmeetings δίνεται τρεις φορές τον χρόνο. Η αρχή έγινε το 2023, με περισσότερους από 1.200 συμμετέχοντες να αποδεικνύονται εξαιρετικά συνεπείς σε αυτό.

organ meetings

Τον Μάρτιο, τον Μάιο και τον Δεκέμβριο του 2023, εργαζόμενοι από μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις, μέλη φορέων και συλλόγων με κοινωνική προσφορά και εργαζόμενοι σε οργανισμούς και μονάδες υγείας προστέθηκαν στη μεγάλη ενημερωτική αλυσίδα των Organmeetings, παρακολουθώντας κάποιο από τα τρία διαδικτυακά σεμινάρια που υλοποιήθηκαν από το Ίδρυμα Ωνάση, υπό την επιστημονική αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων και την υποστήριξη του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου. 

Ποιος θα μπορούσε να δωρίσει όργανα προς μεταμόσχευση; Τι είναι ο εγκεφαλικός θάνατος και γιατί διαφέρει από το κώμα; Πώς επιλέγονται οι κατάλληλοι λήπτες για κάθε όργανο και πώς αυτό γίνεται με τρόπο δίκαιο; Πώς μπορώ να αποκτήσω την κάρτα δωρητή οργάνων; Τι είναι το εμπόριο οργάνων και γιατί δεν συμβαίνει στην Ελλάδα και την Ευρώπη; Εύλογες απορίες που προκύπτουν όταν ξεκινά μια συζήτηση για τη δωρεά οργάνων, αλλά και στερεότυπα που εξακολουθούν να αναπαράγονται εσφαλμένα, γίνονται αντικείμενο μιας διαφωτιστικής παρουσίασης και βρίσκουν τις απαντήσεις τους μέσα από τα σεμινάρια των Organmeetings. Το ενημερωτικό πρόγραμμα ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία τον πρώτο χρόνο της δυναμικής του παρουσίας και τώρα συνεχίζει το ίδιο δυνατά και το 2024. 

Οι δύο πρώτες ημερομηνίες διεξαγωγής των σεμιναρίων για το τρέχον έτος είναι οι:
Τετάρτη 24 Απριλίου (15:00) και Τετάρτη 26 Ιουνίου (15:00).