Οι Placebo έρχονται στο Λυκαβηττό

Επιτέλους, οι Placebo και πάλι στο Λυκαβηττό. Every me and every you στον κατάλληλο χώρο, την κατάλληλη στιγμή.

placebo

Όσοι ήταν εκεί εκείνη τη μαγική βραδιά του Σεπτεμβρίου του 2003, ξέρουν πολύ καλά τί σημαίνει αυτό. It’s in the water, baby, δεν εξηγείται αλλιώς, γιατί το Placebo Effect γιγαντώνεται με την ενέργεια του βράχου, πάνω από τον ορίζοντα της πόλης. Μέσα στο καυτό Αθηναϊκό καλοκαίρι,  οι μεγαλύτεροι θα θυμηθούν τις άγριες νύχτες τους κι οι μικρότεροι θα δουν πως είναι να χορεύεις κάτω από τα αστέρια σαν να μην υπάρχει αύριο, σαν να είναι όλος ο κόσμος μια αγκαλιά.

Στην Ελλάδα τους είδαμε πρώτη φορά στο επικό Rockwave του 1999 στον Άγιο Κοσμά και 25 χρόνια μετά η ανάμνηση εκείνης της βραδιάς μας κάνει ακόμη να χαμογελάμε. Έκτοτε έχουν επισκεφθεί τη χώρα πάνω από 10 φορές και δεν ξέρουμε αν φταίνε οι κιθάρες, η φωνή του Brian ή η λυτρωτική μαυρίλα των στίχων, αλλά πάντα αναρωτιόμαστε αν ήταν πραγματικό αυτό που μόλις ζήσαμε.

Οι Placebo είναι οι Brian Molko και Stefan Olsdal, που σαν συμμαθητές στο Αμερικανικό Διεθνές Σχολείο του Λουξεμβούργου δεν έκαναν παρέα, αλλά ευτυχώς το ξανασκέφτηκαν το 1994 όταν συναντήθηκαν τυχαία στο Λονδίνο. Μέσα στα επόμενα 30 χρόνια, έβγαλαν 8 studio albums, 9 compilation albums, 1 MTV Unplugged και 1 live box set, πούλησαν περισσότερους από 14 εκατομμύρια δίσκους, έκαναν αμέτρητες συναυλίες σε όλο τον κόσμο και συνεργάστηκαν με μερικούς από τους ήρωές τους, όπως ο David Bowie, οι Pixies, ο Robert Smith, o Michael Stipe και η PJ Harvey.

Οι ίδιοι ισχυρίζονται ότι είναι τα παιδιά «του πίσω θρανίου» (One of A Kind) ή ότι είναι μια μπάντα «για αουτσάιντερ από αουτσάιντερ». Για τους Έλληνες, οι Placebo είναι απλά μια τεράστια λατρεία, ό,τι κι αν γίνεται στον κόσμο, όσο κι αλλάζουν οι καιροί.

Can you imagine a love that is so proud? It never has to question why or how.