Open Call: SNFCC Youth Council

Αγαπάτε τις τέχνες και τον Πολιτισμό; Θα θέλατε να αναλάβετε την επιμέλεια ενός καλλιτεχνικού προγράμματος;  Ονειρεύεστε να γίνετε μέρος μιας ομάδας που κάνει τις δημιουργικές της ιδέες πραγματικότητα;

youth council

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε άτομα ηλικίας 18 έως 25 ετών που ενδιαφέρονται για τον πολιτιστικό προγραμματισμό και την παραγωγή εκδηλώσεων στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας SNFCC Youth Council.

Το SNFCC Youth Council επιστρέφει χάρη στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και αφορά στη νέα σύνθεση μιας δημιουργικής ομάδας 20 ατόμων, η οποία θα είναι υπεύθυνη για την επιμέλεια ενός ανεξάρτητου προγράμματος εκδηλώσεων στο πλαίσιο του ετήσιου προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ.  Στόχος του προγράμματος είναι η ενίσχυση της ενασχόλησης των νέων με τον σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων και εκδηλώσεων καλλιτεχνικού, εκπαιδευτικού και κοινωνικού χαρακτήρα που βρίσκονται σε ανοιχτό διάλογο με τα ενδιαφέροντα και τους προβληματισμούς της γενιάς τους.

Με την πλαισίωση και την καθοδήγηση της ομάδας Προγραμματισμού και Παραγωγής του ΚΠΙΣΝ, η οποία δρα υποστηρικτικά και συμβουλευτικά, παρέχοντας όλες τις απαραίτητες υποδομές και τα εργαλεία, το SNFCC Youth Council εκτίθεται στις διαφορετικές πτυχές της λειτουργίας του Οργανισμού αλλά και σε συνεχή διάλογο με τον ευρύτερο πολιτιστικό χάρτη της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, το SNFCC Youth Council προσφέρει πρακτική άσκηση σε όλο το φάσμα σχεδιασμού και υλοποίησης δράσεων:

  • Project management (σχεδιασμός δράσης, διαχείριση προϋπολογισμού, εκτέλεση παραγωγής, κ.α.) για διαφορετικά format εκδηλώσεων όπως συναυλίες, DJ sets, παραστάσεις, εκθέσεις, αθλητικά προγράμματα, εργαστήρια κ.ά.
  • Προγραμματισμός και Παραγωγή Εκδηλώσεων
  • Οπτική Ταυτότητα και Επικοινωνία Πολιτιστικών Οργανισμών
  • Διαχείριση και Εξυπηρέτηση Κοινού
  • Mentoring
  • Παρακολούθηση επιλεγμένων προγραμμάτων και δράσεων του ΚΠΙΣΝ

Χρήσιμες πληροφορίες:

Η ομάδα του SNFCC Youth Council θα κληθεί να συμμετάσχει σε βασικούς πυλώνες Προγραμματισμού του ΚΠΙΣΝ, όπως το SNFCC Green Weekend, ο Χριστουγεννιάτικος Κόσμος του ΚΠΙΣΝ και το WOW Athens Festival.

Οι συναντήσεις του SNFCC Youth Council πραγματοποιούνται δύο φορές το μήνα στο ΚΠΙΣN και η συμμετοχή στις, δια ζώσης, συναντήσεις είναι υποχρεωτική.

Για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της ομάδας ενθαρρύνεται η συμμετοχή ατόμων που δραστηριοποιούνται ή ενδιαφέρονται, μεταξύ άλλων, για τη Μουσική, τον Αθλητισμό, την Γραφιστική, την Επικοινωνία, τα ΜΜΕ, τα κοινά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι τα κριτήρια επιλογής περιορίζονται στις συγκεκριμένες ειδικότητες.

Μέσα από τη δημιουργία του SNFCC Youth Council, το ΚΠΙΣΝ προσεγγίζει την επιμέλεια και παραγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων, με άξονα την συμπερίληψη και τη συμμετοχή ατόμων από διαφορετικό πολιτισμικό και κοινωνικό υπόβαθρο. Όπως και σε όλες τις εκφάνσεις της λειτουργίας και δράσης του, το Κέντρο Πολιτισμού προσφέρει ίσες ευκαιρίες συμμετοχής ανεξάρτητα από την εθνικότητα ή την εθνική προέλευση, τη θρησκεία, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, το εκπαιδευτικό υπόβαθρο, το φύλο και άλλα στοιχεία της προσωπικής τους ταυτότητας.

Διάρκεια συμμετοχής στο SNFCC Youth Council: 1 έτος.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να  υποβάλλουν την αίτησή τους  έως την Κυριακή 24 Μαρτίου στις 24.00.

Για περισσότερες πληροφορίες ή ερωτήσεις απευθυνθείτε στο: youthcouncil@snfcc.org.

Υποβολή αιτήσεων έως τις 24 Μαρτίου 2024.