4η Συνάντηση νέων συγκροτημάτων παραδοσιακής μουσικής | Της τριανταφυλλιάς τα φύλλα

Ο Καλλιτεχνικός Σύλλογος Δημοτικής Μουσικής Δόμνα Σαμίου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής, παρουσιάζουν ένα διήμερο γεμάτο τραγούδια και μουσικές με είκοσι μουσικά σχήματα από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο, στις 6 & 7 Απριλίου 2024, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με ελεύθερη είσοδο.

παραδοσιακή μουσική

Περισσότεροι από εκατό νέοι μουσικοί και τραγουδιστές που εμπνέονται από την προσωπικότητα της Δόμνας Σαμίου και τον πολύτιμο θησαυρό που άφησε ως παρακαταθήκη, μεταφέρουν στο σήμερα τους ήχους της παράδοσης.

Άλλοτε με ερμηνείες που πατούν γερά στους παλιούς μαστόρους τραγουδιστές και μουσικούς και άλλοτε με διάθεση πειραματισμού, ευφάνταστων διασκευών ή ακόμα και νέων συνθέσεων, τα νεανικά μουσικά σχήματα συνθέτουν ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και πολυδιάστατο μουσικό μωσαϊκό, αντιπροσωπευτικό της πολύχρωμης εικόνας που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα ο μουσικός χώρος που σχετίζεται με τις παραδόσεις του τόπου, καθώς και με το πώς αυτές αλληλεπιδρούν με παραδόσεις γειτονικών χωρών και με τα σύγχρονα μουσικά ρεύματα.

Η 4η Μουσική Συνάντηση, ύστερα από τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι προηγούμενες τρεις συναντήσεις όπου περισσότεροι από πεντακόσιοι νέοι μουσικοί σε συγκροτήματα και χορωδίες έδωσαν το παρών με ενθουσιασμό και συγκινητικές ερμηνείες,έχει κεντρικό θέμα: «Φύση και Παραδοσιακό Τραγούδι». Στο μουσικό διήμερο θα ακουστούν παραδοσιακά τραγούδια που αναφέρονται στα στοιχεία του φυσικού περιβάλλοντος και αναδεικνύουν τη βαθιά και άρρηκτη σχέση του ανθρώπου με τη Φύση, συμβάλλοντας με αυτό τον τρόπο στην περαιτέρω ευαισθητοποίηση σε σχέση με περιβαλλοντικά ζητήματα. Οι μουσικές παραδόσεις του τόπου μας άλλωστε, είναι το μουσικό και πολιτισμικό μας φυσικό περιβάλλον.

Συμμετέχουν τα συγκροτήματα:

6 Απριλίου 2024, 19:30

Αγράμπελοι

Αθάλη

Άσμα Cordis

Κουμπάρες

Μουσικοί Ψυχής

Μουχαμπέτια

Ορη-χάλκινοι

Ορχήστρα «1919»

Σαντούρια Αναγνωστηρίου Αγιάσου

Χορίαμβος Νέων

7 Απριλίου 2024, 19:30

Αιγαιοπελαγίτικη Ζυγιά

Ανατολικά της Μεσογείου Ensemble

Κιντέρια

ΚοτζαμάνBand

Μπάντα Χάλκινων «Καραβάν Σεράι»

Μουσική Ομάδα +bAnda

Οι Βλάμηδες

Riturnella

Φωνητικό Σύνολο Κάλεσμα

TerraMelodia

Συμμετέχει η Χορωδία Δόμνα Σαμίου σε διδασκαλία και διεύθυνση της Κατερίνας Παπαδοπούλου

Καλλιτεχνική Επιμέλεια: Σωκράτης Σινόπουλος
Μουσική Επιμέλεια:Κατερίνα Παπαδοπούλου
Ηχητικός Σχεδιασμός:Γιάννης Σκανδάμης
Οργάνωση Παραγωγής:Δημιουργικό Μουσικό Νησί

Είσοδος Ελεύθερη

Περισσότερες Πληροφορίες

(+30) 2109329710 τις καθημερινές από 09:00 έως 13:00

info@domnasamiou.gr

Μάθετε τα νέα του Συλλόγου

www.domnasamiou.gr

www.facebook.com/domnasamioupage