Οι Magic de Spell στις 29 Μαρτίου στο Κύτταρο

Οι MAGIC DE SPELL, ασταμάτητοι, δυο μήνες μετά το διήμερο sold out στο ΚΥΤΤΑΡΟ (με Υπόγεια Ρεύματα και Δημήτρη Μητσοτάκη), επιστρέφουν «στον τόπο του εγκλήματος»! Οι αποσκευές τους είναι γεμάτες με όλα τα αγαπημένα και εμβληματικά τραγούδια τους, αλλά και συνεργασίες – έκπληξη, πρωτότυπες εκτελέσεις και δύο νέες κυκλοφορίες με ιδιαίτερο παρασκήνιο (πληροφορίες παρακάτω)!

magic de spell

«Παρέα με τον βιρτουόζο κρητικό λυράρη ΙΑΚΩΒΟ ΠΑΤΕΡΑΚΗ θα παρουσιάσουν το single “ΣΑΝ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΨΥΧΕΣ”, με τα δυο ολοκαίνουργια τραγούδια που έγραψαν μαζί, ενώ θα δώσουν και μια άλλη «Magic» διάσταση σε γνωστά τραγούδια τους στα οποία θα συμπράξουν επί σκηνής με τον σπουδαίο οργανοπαίχτη!!». Οι εκπλήξεις όμως δε σταματούν εδώ! ΜΗΤΣΟ ΦΟΥ και ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΕΪΜΑΡΗΣ, από τους ΚΟΙΝΟΥΣ ΘΝΗΤΟΥΣ, τη σημαντικότερη κατά πολλούς  μπάντα της εναλλακτικής σκηνής την τελευταία δεκαετία, πασίγνωστοι για την πειραματική τους διάθεση, έρχονται να προσθέσουν τη δική τους δυναμική και να δημιουργήσουν ένα εκρηκτικό και απρόσμενο μείγμα, που καταργεί τις διαχωριστικές γραμμές και μας αφήνει ανυπόμονους να ζήσουμε κάτι αγαπημένο και ταυτόχρονα διαφορετικό!!

Αλλά ας δούμε την ιδιαίτερη ιστορία των δυο νέων τραγουδιών…

Το συγκλονιστικό βιβλίο του Μανώλη Παντινάκη «Άνθρωποι σαπούνι και λίπασμα»,  που βασίζεται σε μια αληθινή ιστορία, συγκίνησε  το συγκρότημα, αλλά και το σκηνοθέτη Γιάννη Μαράκη και αποφάσισαν, από κοινού με το συγγραφέα, να δημιουργήσουν πάνω σ’ αυτό. Έτσι προέκυψε το τραγούδι με τίτλο «ΑΝ ΔΕΝ ΟΡΙΖΕΙΣ ΕΣΕΝΑ». Δυο άνθρωποι συναντιούνται κάτω από τις πιο απάνθρωπες συνθήκες. Ο Ζάκ Νταρκ από τη Γαλλία και ο Τάκης Νινιδάκης από την Κοξαρέ Ρεθύμνου, κρατούμενοι σ’ ένα στρατόπεδο θανάτου. Στο Melk της Πολωνίας στη διάρκεια του δεύτερου παγκόσμιου πολέμου. Ο Ζακ κάνει μια απελπισμένη προσπάθεια μα αποδράσει, αλλά παθαίνει σοβαρά εγκάυματα από τα ηλεκτροφόρα συρματοπλέγματα του ναζιστικού στρατοπέδου και εγκαταλείπεται στην τύχη του. Ο Τάκης τον φροντίζει και προσπαθεί με αυτοθυσία να του σώσει τη ζωή. Αναπτύσσεται μεταξύ τους μια δυνατή, αδερφική φιλία. Αυτή κρατάει και τους δυο ζωντανούς. Ο Ζακ μετά την απελευθέρωση, μετουσιώνει αυτή τη φιλιά σε ποίημα – ύμνο στην αλληλεγγύη και την ελευθερία. Ο Τάκης, επιστρέφει στην Κρήτη με ένα μικρό σακίδιο. Μέσα, κρύβει δυο κομμάτια σαπούνι. Δεν μιλαει σε κανένα. Μόνο μετά τις επίμονες ερωτήσεις της μάνας του αποκαλύπτει. «Είναι το σαπούνι που έφτιαχναν καίγοντας τους ανθρώπους στους φούρνους  μάνα. Και μας το έδιναν για να πλεκόμαστε». Εκείνη πάγωσε. Πήρε το σαπούνι, το έθαψε στο διπλανό χωράφι και κάθε απόγευμα άναβε το θυμιατήρι..  Αποσπάσματα λοιπόν αυτού του ποιήματος μελοποιούν οι Magic de Spell και δημιουργούν το τραγούδι “ΑΝ ΔΕΝ ΟΡΙΖΕΙΣ ΕΣΕΝΑ”, με τη λύρα του Ιάκωβου Πατεράκη να προσθέτει το ιδιαίτερο μοναδικό χρώμα της….

MAGIC DE SPELL – ΑΝ ΔΕΝ ΟΡΙΖΕΙΣ ΕΣΕΝΑ ft Ιάκωβος Πατεράκης

MAGIC DE SPELL - ΑΝ ΔΕΝ ΟΡΙΖΕΙΣ ΕΣΕΝΑ ft Ιάκωβος Πατεράκης

Ο ντράμερ Θοδωρής Βλαχάκης και ο κρητικός λυράρης Ιάκωβος Πατεράκης, λόγω κοινής καταγωγής, γνωρίζονται από παλιά. Όμως, οι συναντήσεις τους, τα τελευταία καλοκαίρια στην Κρήτη, είχαν να κάνουν κυρίως με πηγαίες μουσικές ανάγκες και αναζητήσεις. Έτσι προέκυψε αβίαστα το τραγούδι «ΣΑΝ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΨΥΧΕΣ» σε μουσική του Ιάκωβου και στίχους του Θοδωρή. Ένας κρητικός συρτός προϊόν φιλίας και πειραματισμού, στο πνεύμα του αέναου της μουσικής που σπάει τα όρια και ξαναγεννιέται. Ο σκηνοθέτης Νίκος Σούλης αναλαμβάνει να οπτικοποιήσει το θέμα του τραγουδιού, που δεν είναι άλλο από το τραγικό της θνητότητας, σε αντίθεση με το “για πάντα” του έρωτα. «ΣΑΝ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΨΥΧΕΣ»

ΣΑΝ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΨΥΧΕΣ – MAGIC DE SPELL + Ιάκωβος Πατεράκης

ΣΑΝ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΨΥΧΕΣ - MAGIC DE SPELL + Ιάκωβος Πατεράκης

MAGIC DE SPELL ft ΙΑΚΩΒΟΣΠΑΤΕΡΑΚΗΣ.

Special guests:ΚΟΙΝΟΙΘΝΗΤΟΙ

(ΜΗΤΣΟ ΦΟΥ & ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΕΪΜΑΡΗΣ)

Από το “Εμένα οι φίλοι μου” και το “Sarajevo”,

έως τη δαιμονική λύρα και “Του κόσμου οι λαοί”,

τη φωνή μας δε θα την σταματήσουν ποτέ!

Ραντεβού στο Κύτταρο, στις 29 Μαρτίου…’