TEDxUniversityOfCrete 2024 | Eτήσιο event µε θέµα «MOENIA»

Η οµάδα TEDxUniversityOfCrete διοργανώνει το ετήσιο event µε θέµα ”MOENIA” το Σάββατο 20 Απριλίου 2024, στο Αµφιθέατρο “Νίκος Πετρίδης” στο Τµήµα Μαθηµατικών & Εφαρµοσµένων Μαθηµατικών της Πανεπιστηµιούπολης Βουτών, στο Ηράκλειο Κρήτης.

tedx

Η οµάδα TEDxUniversityOfCrete τοΣάββατο 20 Απριλίου 2024, στο Αµφιθέατρο “Νίκος Πετρίδης” στο Τµήµα Μαθηµατικών & Εφαρµοσµένων Μαθηµατικών της Πανεπιστηµιούπολης Βουτών, στο Ηράκλειο Κρήτηςδιοργανώνει το ετήσιο event µε θέµα “MOENIA”.

Το TED είναι µια παγκόσµια µη κερδοσκοπική οργάνωση η οποία, µέσα από οµιλίες διάρκειας 18 λεπτών που φιλοξενούνται στα TED συνέδρια, προβάλλει τις “ιδέες που αξίζουν να διαδοθούν”. Το “x” στο TEDx υποδηλώνει την αυτοοργανωµένη φύση των εκδηλώσεων που περιλαµβάνουν σύντοµες οµιλίες, performances και workshops καλύπτοντας ένα ευρύ φάσµα θεµάτων, από τεχνολογία, ψυχολογία µέχρι επιστήµη και τέχνη.

Η οµάδα, αποτελείται από παθιασµένους φοιτητές και απόφοιτους του πανεπιστηµίου Κρήτης και για πέµπτη συνεχόµενη χρονιά, και µε την ουσιαστική υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Οµίλου Εταιριών Κ. ΜΠΑΝΤΟΥΒΑΣ Α.Ε., επιστρέφει µε θέµα:

MOENIA : noun latin /ˈmoe̯ .ni.a/ τείχη, οχυρώσεις πόλης / επάλξεις / κάστρο, φρούριο

ΜΟΕΝΙΑ είναι τα εµπόδια και οι δυσκολίες µε τις οποίες ερχόµαστε αντιµέτωποι σε προσωπικούς και κοινωνικούς τοµείς. Αυτά, που µας κρατάνε σε απόσταση από τα όνειρα και τους στόχους µας, αλλά παράλληλα, µας κάνουν να αναπτύσσουµε την ευρηµατικότητα και την ευελιξία µας.

Παρόντα και επίκαιρα, είναι τα «τείχη» απέναντι στη γνώση, επιστηµονική και µη. Περιπτώσεις όπου τα νέα δεδοµένα αποκρύπτονται ή αλλοιώνονται σκόπιµα, εξαιτίας του ανταγωνισµού και του κέρδους. Σήµερα που η πληροφορία είναι παντού γύρω µας, υπάρχει περισσότερο από ποτέ η ανάγκη να µάθουµε να διαχωρίζουµε την πραγµατική γνώση από την παραπληροφόρηση.

Στο φετινό event, οι συµµετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οµιλίες και performances που έχουν σκοπό να προβληµατίσουν και να εµπνεύσουν, µέσα από ιδέες και ερωτήσεις. Παράλληλα, να συµµετάσχουν σε workshops όπου θα υπάρχει η ευκαιρία να αποκτηθούν νέες γνώσεις µε έναν πρακτικό και διαδραστικό τρόπο.

Προσκαλούνται σε αυτό το event όλοι όσοι θέλουν να κάνουν αυτό το ταξίδι µέσα από ιδέες, ερωτήσεις, προβληµατισµούς και φαντασία!

Οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να προµηθευτούν εισιτήρια από το www.ticketplus.gr www.ticketplus.gr (link θα βρείτε στα social media της οµάδας @tedxuniversityofcrete)

Instagram: @tedxuniversityofcrete Facebook: TEDxUniversityofCrete Email: tedxuoc.info@gmail.com