Το 8ο Διεθνές Συνέδριο Εφαρμοσμένης Θεωρίας, Μακροοικονομικής και Εμπειρικής Χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας διοργανώνει το 8ο Διεθνές Συνέδριο Εφαρμοσμένης Θεωρίας, Μακροοικονομικής και Εμπειρικής Χρηματοοικονομικής (8th International Conference on Applied Theory, Macro and Empirical Finance – AMEF), το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Μ. Δευτέρα 29 και την Μ. Τρίτη 30 Απριλίου 2024 στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

συνεδριο εφαρμοσμενης θεωριας

Οι εργασίες του συνεδρίου θα αρχίσουν στις 9 το πρωί της Μ. Δευτέρας, ενώ η εκδήλωση υποδοχής των συνέδρων θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με χαιρετισμό του Πρύτανη, καθηγητή Στυλιανού Δ. Κατρανίδη.

Στόχος του συνεδρίου, το οποίο θα διεξαχθεί στα αγγλικά, είναι να φέρει κοντά ερευνητές, διδακτορικούς φοιτητές και μεταδιδακτορικούς ερευνητές που εργάζονται στους τομείς της Οικονομίας και των Χρηματοοικονομικών.

Κύριοι ομιλητές στη διοργάνωση θα είναι οι: Prof. Harris Dellas- University of Bern, Prof. George Deltas- University of Illinois, Prof. Simon Johnson- MIT Sloan School of Management (Online – Zoom), Prof. Luigi Pascali- Pompeu Fabra University (Online – Zoom).

Τα αντικείμενα που θα εξεταστούν αφορούν πλήθος τομέων της Οικονομικής Επιστήμης, ενώ θα διοργανωθεί και μια ειδική συνεδρία με τίτλο «Spatial Economics: Novel Approaches to Old Challenges».

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ιστοσελίδα του συνεδρίου: https://amef.uom.gr/