ΕΑΠ: Πρόσκληση για συμμετοχή στο «2ο Διαδικτυακό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα και τις Δυνατότητες Συμβουλευτικής Υποστήριξης  στο πλαίσιο DigComp»

Η Ερευνητική Ομάδα DAISSy του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου σας προσκαλεί να λάβετε μέρος στο «2ο Διαδικτυακό Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα και τις Δυνατότητες Συμβουλευτικής Υποστήριξης στο πλαίσιο DigComp», που αποτελούν τμήμα του Ευρωπαϊκού έργου “DigCompHUB”, το οποίο υλοποιείται από την DAISSy-ΕΑΠ ως Έλληνα εταίρο, και ξεκινούν την Δευτέρα 29 Απριλίου 2024.

ελληνικό ανοιχτό πανεπιστήμιο

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρέχεται ως Μαζικό Ανοικτό Διαδικτυακό Μάθημα (Massive Open Online Course-MOOC) και προσφέρει μια εξαιρετική, δημόσια προσβάσιμη ευκαιρία για την εξερεύνηση του πλαισίου DigComp καθώς και των εφαρμογών του στον άξονα της εκπαίδευσης ενηλίκων και όχι μόνο.

  • Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα προσφέρεται δωρεάν και είναι ανοικτό για όλους/ όλες.
  • Η γλώσσα διεξαγωγής είναι η αγγλική.
  • Περιλαμβάνει 12-14 ώρες εκπαίδευσης, που οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες τις διαχειρίζονται όπως επιθυμούν (οι εκπαιδευτές/εκπαιδεύτριες είναι διαθέσιμοι/διαθέσιμες κατόπιν αιτήματος).
  • Ξεκινά τη Δευτέρα 29 Απριλίου 2024 και ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024.
  • Προσφέρεται μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ALL DIGITAL ACADEMY, και γι΄ αυτό είναι προαπαιτούμενη η δημιουργία σχετικού λογαριασμού
  • Η εγγραφή στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα γίνεται μέσω συμπλήρωσης αντίστοιχης φόρμας
  • Απονέμεται Πιστοποιητικό Ολοκλήρωσης στους/στις συμμετέχοντες/συμμετέχουσες που ολοκληρώνουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, επιτυχώς

Επιπλέον, η εκπαίδευση συνοδεύεται από δραστηριότητες συμβουλευτικής υποστήριξης, που θα υλοποιηθούν μετά το πέρας του προγράμματος, σε μικρές ομάδες που τις διαχειρίζονται οι εταίροι του έργου και σε θέματα που εξετάζονται στο πρόγραμμα και βασίζονται στις ανάγκες των εκπαιδευομένων. Οι εκπαιδευόμενοι/εκπαιδευόμενες που επιθυμούν να λάβουν μέρος σε αυτήν την αξιόλογη, πρόσθετη δραστηριότητα του έργου “DigComp HUB”, που παρέχεται επίσης δωρεάν, μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους πριν το πέρας του εκπαιδευτικού προγράμματος.

-Aναλυτικά στοιχεία σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και τις δραστηριότητες συμβουλευτικής υποστήριξης στο πλαίσιο του έργου DigComp HUB, μπορείτε να δείτε εδώ

-Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το έργo DigComp HUBκαθώς κι άλλες δράσεις της Ερευνητικής Ομάδας DAISSy-ΕΑΠ: