Το Red Bull Cliff Diving έρχεται στη Λίμνη Βουλιαγμένη!

Red Bull Cliff Diving: Έχεις δει βουτιές από τα… 27 μέτρα; Κλείσε το εισιτήριό σου & δες τους 24 καλύτερους cliff divers του κόσμου να φτάνουν ταχύτητες των 85χλμ./ώ. από ύψος αντίστοιχο μιας 8όροφης πολυκατοικίας!

red bull cliff diving

Μετά από 13 χρόνια η Ελλάδα ανοίγει την αυλαία του πιο επικού και συναρπαστικού αθλήματος παγκοσμίως. 

Το Red Bull Cliff Diving World Series επιστρέφει στην Αθήνα, την πρώτη τοποθεσία που έγινε ποτέ τελικός του παγκόσμιου αυτού πρωταθλήματος, το 2009. Η γραφική Λίμνη Βουλιαγμένη, μάλιστα, γίνεται το πρώτο από τα οκτώ stops στο παγκόσμιο τουρ αυτού του event.

Το παγκόσμιο αυτό event θα πραγματοποιηθεί από τις 24 μέχρι τις 26 Μαΐου, δίνοντας τη δυνατότητα στο κοινό να απολαύσει πολλή δράση συγκλονιστικών καταδύσεων από μια πλατφόρμα – ύψους 27 μέτρων για τους άνδρες και 21 μέτρων για τις γυναίκες… και όχι μόνο.

Τι είναι όμως το Red Bull Cliff Diving World Series;

Το cliff diving είναι ένα κορυφαίο extreme άθλημα το οποίο απαιτεί απόλυτη συγκέντρωση και απίστευτες δεξιότητες – έχει να κάνει με τη δύναμη αλλά και την ισορροπία. Οι αθλητές/τριες καλούνται να συντονίσουν άψογα όλους τους μύες του σώματός τους αλλά να έχουν ταυτόχρονα και την απόλυτη πνευματική πειθαρχία και συγκέντρωση για να εκτελέσουν μία τέλεια κατάδυση.

Στο Red Bull Cliff Diving World Series όλα μετράνε, δεν θεωρείται τυχαία ένα από τους πιο εντυπωσιακούς αλλά και δύσκολους διαγωνισμούς. Το ύψος, η ταχύτητα, οι δυνάμεις g, καθώς και η αίσθηση του χώρου, ο συγχρονισμός και η σωματική δύναμη παίζουν τεράστιο ρόλο.

Μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου, η βαρύτητα έλκει το σώμα του αθλητή από ύψος παρόμοιο με αυτό ενός 8όροφου κτιρίου, ξεπερνώντας σε ταχύτητα τα 85χλμ την ώρα. Χωρίς κανένα προστατευτικό, οι αθλητές πέφτουν στο κενό εκτελώντας καταδύσεις που έχουν εμπλουτιστεί με συναρπαστικές φιγούρες και βασίζονται στον επαγγελματισμό και την εμπειρία τους, ενώ τα σώματά τους μετατρέπονται σε μονοθέσια της F1.

«Βούτηξε» στον ενθουσιασμό και νιώσε την αδρεναλίνη αυτού του απίστευτου αθλήματος, του cliff diving!