Διεθνές Επιστημονικό Συμπόσιο στο ΑΠΘ: «Κύριλλος και Μεθόδιος: Οι θεμελιωτές των Σλαβικών Σπουδών»

«Κύριλλος και Μεθόδιος: Οι θεμελιωτές των Σλαβικών Σπουδών» είναι το θέμα του Διεθνούς Επιστημονικού Συμποσίου που διοργανώνεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ, με τίτλο «Σπουδές στον Σλαβικό Κόσμο: Ιστορία, Γραμματεία, Πολιτισμός και Διαχρονικές Σχέσεις με τον Ελληνισμό», σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Σλαβολόγων και υπό την αιγίδα του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ.

aristoteleio

Το Συμπόσιο θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 και ώρες 10:00 – 13:00 (Α΄ Αμφιθέατρο, 2ος Όροφος) και 18:30 – 20:30 (Αίθουσα Συνεδριάσεων, 1ος Όροφος), στη Θεολογική Σχολή του ΑΠΘ.

Στο Συμπόσιο θα συμμετάσχουν διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίοι με τις ανακοινώσεις τους θα φωτίσουν διάφορες πτυχές του έργου των Αγίων Θεσσαλονικέων Φωτιστών των Σλάβων, Κυρίλλου και Μεθοδίου, καθώς και της κληρονομιάς τους σε ολόκληρο τον σλαβικό κόσμο.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα: https://slav.theo.auth.gr/

Στους συμμετέχοντες θα διατεθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης του Συμποσίου. Οι εργασίες του Συμποσίου θα είναι διαθέσιμες από το απόγευμα της Παρασκευής 24/5 στο YouTube (ΠΜΣ Σπουδές στον Σλαβικό Κόσμο): https://www.youtube.com/@user-ce9ue8xr3k