Βράβευση φοιτητών του Πανεπιστημίου Κρήτης στον Φοιτητικό Διαγωνισμό για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη “Νίκος Αναλυτής”

Τρεις προπτυχιακοί φοιτητές του  Πανεπιστημίου Κρήτης (Δημήτριος-Χριστόφορος Καραγιάννης, Τμήμα Βιολογίας﮲ Κωνσταντίνος Μουντάκης, Τμήμα Φυσικής﮲ Εμμανουήλ Παπαδογιάννης, Τμήμα Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών) βραβεύτηκαν ως μία από τις τρεις νικήτριες ομάδες στον 8ο Φοιτητικό Διαγωνισμό για την ΕΚΕ “Νίκος Αναλυτής”, στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

βράβευση νίκος αναλυτής

Ο τίτλος της εργασίας τους ήταν «Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη – Ο ρόλος των επιχειρήσεων στην αντιμετώπιση της ρύπανσης του περιβάλλοντος από μικροπλαστικά».

Στον φετινό διαγωνισμό συμμετείχαν είκοσι τρεις ομάδες και κάθε ομάδα έπρεπε να επιλέξει ένα από τα παρακάτω ουσιώδη θέματα: Απασχόληση/Συνθήκες Εργασίας, Φτώχεια/Ανθρώπινα Δικαιώματα, Κλιματική Αλλαγή, Παραγωγή/Κατανάλωση.

Οι φοιτητές κλήθηκαν:

  • Να τεκμηριώσουν πώς οι επιχειρήσεις επηρεάζουν ή/και επηρεάζονται από το θέμα αυτό.
  • Να προτείνουν υλοποιήσιμες προτάσεις για τη συμβολή των επιχειρήσεων στην πρόληψη ή/ και αντιμετώπιση του θέματος.
  • Να προτείνουν πώς μπορούν οι επιχειρήσεις να συνεργασθούν μεταξύ τους αλλά και με τα υπόλοιπα ενδιαφερόμενα μέρη (stakeholders) για το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Τα βραβεία του φετινού διαγωνισμού είναι:

  • Αμειβόμενη πρακτική άσκηση με διάρκεια τουλάχιστον ενός μήνα σε εταιρία-μέλος του CSR HELLAS.
  • Εκπαιδευτικό ταξίδι στις Βρυξέλλες & επίσκεψη στο Ευρωκοινοβούλιο.
  • Laptops.

Τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης βράβευσαν η κυρία Αλεξάνδρα Πάλλη-Γιαννακοπούλου, Πρόεδρος του ΔΣ του CSR HELLAS, ο κύριος Αλέξανδρος Κατσιάμπουλας, Αντιπρόεδρος ΔΣ του CSR HELLAS, και ο Καθηγητής Οδυσσέας Ιωάννης Ζώρας, Γ. Γ. Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Συγχαρητήρια στους φοιτητές μας και εις ανώτερα!