Δήμος Αθηναίων: Το 3ο This is Athens – City Festival έριξε «αυλαία»

Για 34 ημέρες, όλη η Αθήνα έγινε μια μεγάλη γιορτή! Από την 1η Μαΐου έως τις 3 Ιουνίου, το This is Athens – City Festival του Δήμου Αθηναίων καλωσόρισε περισσότερους από 350.000 Αθηναίους, Αθηναίες και επισκέπτες της πόλης, που έζησαν την εμπειρία του Φεστιβάλ, συμμετέχοντας σε περισσότερες από 300 εκδηλώσεις του σε ολόκληρη την πόλη.

this is athens

Στην 3η του εκδοχή φέτος, το Φεστιβάλ που σχεδιάζεται και υλοποιείται από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου (ΕΑΤΑ), ταξίδεψε σε 127 σημεία της πόλης, εντάσσοντας στο πρόγραμμά του γειτονιές, πάρκα και πλατείες που για πρώτη φορά «φωτίστηκαν» μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις.
Από την πλατεία Ελπίδας στα Πετράλωνα, μέχρι το πάρκο Μπέη στον Νέο Κόσμο και από την πλατεία Αττικής μέχρι τον Άγιο Παντελεήμονα, το This is Athens – City Festival γέμισε με ήχους και εικόνες κάθε σημείο της πόλης, μέσα από δυναμικά πάρτυ, συναυλίες, πρωτότυπες ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, υπαίθριες δράσεις, εκθέσεις και γαστρονομικές εμπειρίες.

Σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, τόνισε: «Ευχαριστούμε θερμά τις Αθηναίες και τους Αθηναίους που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας και συμμετείχαν με τόσο ενθουσιασμό στο Φεστιβάλ. Απέδειξαν πως μία τέτοια διοργάνωση που σχεδιάστηκε με κριτήριο την υψηλή ποιότητα, την πρωτοτυπία και την παραμικρή λεπτομέρεια, δεν μπορεί παρά να τύχει υψηλής αναγνώρισης από κατοίκους και επισκέπτες. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι διότι το 3ο This is Athens – City Festival “απλώθηκε” από άκρη σε άκρη της πόλης φωτίζοντας και τις πιο “αθέατες” πλευρές της. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ενθουσιασμό σε κάθε επόμενη διοργάνωση». 

Από την πλευρά του, ο Ιωάννης Γεώργιζας, Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων (ΕΑΤΑ), ανέφερε: «Το φετινό Φεστιβάλ απέδειξε ότι η διάθεση, η μεθοδική δουλειά και η άριστη οργάνωση μπορούν να φέρουν τα καλύτερα αποτελέσματα! Θα ήθελα να ευχαριστήσω την ομάδα του This is Athens – City Festival που έδωσε όλο της τον “εαυτό” σε αυτή τη δημιουργική προσπάθεια, αλλά και τους πολιτιστικούς και άλλους φορείς που συνεργάστηκαν μαζί μας, ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η μεγάλη γιορτή. Τα καλύτερα έρχονται».

Οι καλύτερες στιγμές του This is Athens – City Festival

Η πρωτοτυπία και η υψηλή ποιότητα των εκδηλώσεων, καθώς και η ελληνική «υπογραφή» που έφεραν πολλές από αυτές, γέμισαν τις πλατείες, τους πεζόδρομους και τα πάρκα με το αθηναϊκό κοινό που έσπευσε να γίνει «κομμάτι» αυτής της μεγάλης γιορτής.

Μεταξύ άλλων, ξεχώρισε η Αγία Φανφάρα, η 25μελής ορχήστρα μουσικών με χάλκινα και πνευστά που συνεπήρε το κοινό με τους παραδοσιακούς σκοπούς της και τα σύγχρονα τραγούδια, στη μουσική διαδρομή από την πλατεία Αττικής μέχρι τον Άγιο Παντελεήμονα. Στο ίδιο κλίμα ενθουσιασμού κύλησε και το αυθεντικό αστικό πανηγύρι στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος που ταξίδεψε περισσότερους από 5.000 συμμετέχοντες στα μουσικά μονοπάτια της ελληνικής παράδοσης.

Για πρώτη φορά φέτος στο Φεστιβάλ συμμετείχε η Εβρίτικη Ζυγιά, ένα εντυπωσιακό συγκρότημα από τη Θράκη που έκανε μόδα την παραδοσιακή μουσική. Στα σκαλιά του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αθηνών, περισσότερα από 4.000 άτομα έδωσαν το «παρών» χορεύοντας στους ρυθμούς του συγκροτήματος.

Με φόντο τη Ρωμαϊκή Αγορά, ο Ουκρανός καλλιτέχνης Lubomyr Melnyk, ένας από τους πιο γρήγορους πιανίστες στον κόσμο ξεδίπλωσε το αξεπέραστο ταλέντο και τη μαεστρία του, προσφέροντας στους παρευρισκόμενους μία ανεπανάληπτη μουσική εμπειρία.

Δύο ταλαντούχες γυναίκες – τραγουδοποιοί που ανήκουν στη νέα γενιά της ελληνικής μουσικής σκηνής, οι Billie Kark και Alkyone, ενθουσίασαν το κοινό μέσα από τη μουσική τους που συνδυάζει την ελληνική παράδοση με την techno μουσική, σε μία ξεχωριστή συναυλία στην Πλατεία Δεξαμενής στο Κολωνάκι.

Μια μεγάλη γιορτή με καλεσμένο τον &ME, τον άνθρωπο πίσω από τις μεγαλύτερες χορευτικές επιτυχίες της παγκόσμιας ηλεκτρονικής μουσικής των τελευταίων ετών, εκτυλίχθηκε στο κέντρο της πόλης, στον πεζόδρομο της Ερμού, με χιλιάδες κόσμου να χορεύει στους ρυθμούς του διάσημου DJ.

Με θέα την ομορφιά της νυχτερινής Αθήνας, το This is Athens – City Festival διοργάνωσε σε συνεργασία με το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) ένα αξέχαστο μουσικό event στην ταράτσα και τη βεράντα του εστιατορίου, παρέα με τις μουσικές των παραγωγών του Voice Radio.

Το αποτύπωμα του 3ο This is Athens – City Festival σε αριθμούς:

  • 300+ δράσεις και εκδηλώσεις
  • 675 φορείς, εταιρείες και οργανώσεις από τον χώρο του πολιτισμού, του αθλητισμού και της ψυχαγωγίας
  • 29 μουσεία της πόλης
  • 52 θεσμικοί φορείς
  • 540 εταιρείες
  • 39 διοργανωτές εκδηλώσεων
  • 15 ραδιοφωνικοί σταθμοί
  • 196 Έλληνες καλλιτέχνες
  • 33 καλλιτέχνες από το εξωτερικό
  • 4.100+ επαγγελματίες από πολλούς κλάδους απασχολήθηκαν στις εκδηλώσεις
  • 985.000+ προβολές
  • 181.000 μοναδικοί χρήστες