Υπότροφοι του προγράμματος SNF Paideia στα γραφεία του ΙΣΝ στην Αθήνα

Μία ομάδα υποτρόφων του προγράμματος SNF Paideia επισκέφθηκε τα γραφεία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) στην Aθήνα, στο πλαίσιο του ετήσιου ταξιδιού τους στην πόλη για να γιορτάσουν την ολοκλήρωση του προγράμματος.

ίδρυμα νιάρχος

Οι φοιτητές αποφοίτησαν πρόσφατα από το University of Pennsylvania και επιλέχθηκαν ως υπότροφοι του προγράμματος SNF Paideia στο δεύτερο έτος των σπουδών τους. Κατά τη διάρκεια των τριών ετών της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα, θα παρακολουθήσουν μαθήματα πολιτικής αγωγής και πολιτισμένου διαλόγου, μέσω ενός δομημένου συνδυασμού ακαδημαϊκών προγραμμάτων, δραστηριοτήτων και πρακτικής άσκησης.

Τους υποτρόφους καλωσόρισε στο γραφείο ο Πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος, ο οποίος μίλησε για την αποστολή, τις αξίες και το κοινωφελές έργο του ΙΣΝ. Στη συνέχεια, εκπρόσωποι της διοίκησης του ΙΣΝ παρουσίασαν συγκεκριμένες δράσεις του Ιδρύματος, με έμφαση στην τρέχουσα Διεθνή Πρωτοβουλία για την Υγεία (ΔΠΥ), τη μεγαλύτερη Πρωτοβουλία του ΙΣΝ μέχρι σήμερα. Η Άννα-Κύνθια Μπουσδούκου, Διευθύνουσα Σύμβουλος του iMEdD, Εκτελεστική Διευθύντρια του «ΙΣΝ Διάλογοι» και δημοσιογράφος παρουσίασε το έργο του μη κερδοσκοπικού δημοσιογραφικού οργανισμού iMEdD για την προαγωγή και την ενίσχυση της διαφάνειας και της ανεξαρτησίας στη δημοσιογραφία, όπως επίσης και των Διαλόγων του ΙΣΝ.

Στη συνέχεια, οι υπότροφοι μοιράστηκαν τις σκέψεις και εμπειρίες τους από το πρόγραμμα SNF Paideia και τους στόχους τους για το μέλλον. Ενώ στη συζήτηση συμμετείχαν και μέλη του προγράμματος Πρακτικής Άσκησης του ΙΣΝ.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, οι φοιτητές επισκέφθηκαν το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) για μία ξενάγηση. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, θα επισκεφθούν μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και χώρους και μνημεία ιστορικού ενδιαφέροντος στην Αθήνα.