Menu

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Χορήγηση Βραβείων Αριστείας «Έπαθλον Καθηγήτριας Ζωής Δημητριάδη»

Το Πανεπιστήμιο Κρήτης ανακοινώνει τη χορήγηση των Βραβείων Αριστείας ‘Έπαθλον Καθηγήτριας Ζωής Δημητριάδη» ακαδημαϊκού έτους 2022-2023.

πανεπιστήμιο κρήτης

 Το βραβείο χορηγείται από τα έσοδα της δωρεάς της Καθηγήτριας Ζωής Δημητριάδη σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, υποψήφιους διδάκτορες και/ή μεταδιδάκτορες του Πανεπιστημίου Κρήτης για δημοσίευση κατά το προηγηθέν ακαδημαϊκό έτος απονομής του βραβείου ως πρώτος συν-συγγραφέας (first author) σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά κορυφαίας βαθμίδας.

Η Dr Ζωή Δημητριάδη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Φοίτησε στο Γυμνάσιο-Λύκειο του Αμερικανικού Κολλεγίου «ANATOLIA» και πραγματοποίησε τις προπτυχιακές της σπουδές στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης της Σχολής Νομικών και Οικονομικών Επιστημών του  ΑΠΘ, από το οποίο αποφοίτησε με «Άριστα». Ολοκλήρωσε επιτυχώς τις μεταπτυχιακές  και διδακτορικές  της σπουδές στο Μάνατζμεντ στο London School of Economics and Political Science (LSE) του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και την Πρακτική της στην Ελβετία, στην Πολυεθνική Εταιρία Viscosuisse AG, θυγατρική του Ομίλου Rhone Poulenc (νυν Aventis). Υπηρέτησε ως Λέκτωρ – Επίκουρος Καθηγήτρια στο Τμήμα Διοικήσεως Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιώς (ΠΑ.ΠΕΙ) και ως Αναπληρώτρια Καθηγήτρια – Καθηγήτρια στο Τμήμα Διοικήσεως Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ). Μετά την αφυπηρέτησή της έχει ευεργετήσει με δωρεές γνωστά κοινωφελή ιδρύματα της Πατρίδας μας όπως επίσης και κάποια διακεκριμένα Ελληνικά Πανεπιστήμια, με σκοπό να βραβευθούν άριστοι φοιτητές και να ωφεληθούν οικονομικά αδύναμοι φοιτητές και άτομα ΑμεΑ.

Το βραβείο αριστείας «Έπαθλον Καθηγήτριας Ζωής Δημητριάδη» συνοδεύεται από χρηματικό ποσό δύο χιλιάδων ευρώ(€2.000,00) για κάθε βραβευθέντα.

 Οι δικαιούχοι του βραβείου για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23 είναι ο Δρ Εμμανουήλ Νικολουδάκης και η κυρία Κωνσταντίνα Μπίζα.

Ο Δρ Εμμανουήλ Νικολουδάκης ολοκλήρωσε τις προπτυχιακές του σπουδές στο Τμήμα Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο Εργαστήριο Βιοανόργανης Χημείας όπου και ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή το 2022. Στα πλαίσια της διδακτορικής του έρευνας επισκέφθηκε το πανεπιστήμιο της Νάντης στην Γαλλία όπου εργάστηκε το εργαστήριο του Dr. Odobel. Η έρευνα που πραγματοποίησε οδήγησε στην εργασία “Nikoloudakis E., Pati P. B., Charalambidis G., Budkina D. S., Diring S., Planchat A., Jacquemin D., Vauthey E., Coutsolelos A.G., Odobel F., “Dye-Sensitized Photoelectrosynthesis Cells for Benzyl Alcohol Oxidation Using a Zinc Porphyrin Sensitizer and TEMPO Catalyst”, ACS Catal. 2021, 11, 19, 12075-12086. https://doi.org/10.1021/acscatal.1c02609, για την οποία και του χορηγήθηκε το Βραβείο Αριστείας «Έπαθλον Καθηγήτριας Ζωής Δημητριάδη».

Η Κωνσταντίνα Μπίζα είναι Υποψήφια Διδάκτορας του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Το αντικείμενο της διατριβής της αφορά την ανακάλυψη και μελέτη αιτιακών σχέσεων. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Βιολογίας, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, και κατέχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στην  Επιστήμη και Μηχανική Υπολογιστών, από το Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Η εργασία της με τίτλο ‘Out-of-sample Tuning for Causal Discovery’  αφορά την επιλογή του βέλτιστου αλγορίθμου για την ανακάλυψη των αιτιακών σχέσεων από ένα σύνολο δεδομένων. Η μέθοδος που προτείνεται εφαρμόζει μια σειρά αλγορίθμων αιτιακής ανακάλυψης και επιλέγει τον βέλτιστο βασιζόμενη σε τεχνικές μηχανικής μάθησης.  Συν-συγγραφείς και επιβλέποντες της εργασίας είναι ο Καθηγητής Ιωάννης Τσαμαρδίνος του Τμήματος Επιστήμης Υπολογιστών και η Επίκουρη Καθηγήτρια Σοφία Τριανταφύλλου του Τμήματος Μαθηματικών και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Leave a Reply

Exit mobile version