Το ΕΚΠΑ στην υψηλότερη θέση που έχει πετύχει Ελληνικό Πανεπιστήμιο!

Δημοσιεύθηκε για 10η συνεχόμενη χρονιά από τον ειδησεογραφικό οργανισμό των ΗΠΑ “US News”, η παγκόσμια κατάταξη Πανεπιστημίων “Best Global University Ranking“. Πρόκειται για τη σημαντικότερη κατάταξη των ΗΠΑ και μία από τις επτά πιο σημαντικές κατατάξεις παγκοσμίως.

kapodistriako

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρίσκεται στη 215η θέση μεταξύ των 2250 Πανεπιστημίων που συμπεριλήφθηκαν στη φετινή κατάταξη,  ανεβαίνοντας 35 θέσεις σε σχέση με την περσινή χρονιά και  επιτυγχάνοντας την υψηλότερη θέση που έχει πετύχει ελληνικό πανεπιστήμιο στα δέκα χρόνια που δημοσιεύεται η εν λόγω κατάταξη.

Παράλληλα βρίσκεται και στην 1η θέση μεταξύ των δώδεκα (12) Ελληνικών Ιδρυμάτων που συμπεριλήφθηκαν στην εν λόγω κατάταξη.  Στην 2η θέση και στην 394η θέση παγκοσμίως ακολουθεί το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, και στην 3η θέση και στην 508η θέση το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, το Ε.Κ.Π.Α. κατέχει την 81η θέση μεταξύ των 715 Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων της Κατάταξης.

Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στον συγκεκριμένο πίνακα κατάταξης το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών εμφανίζεται σε υψηλές θέσεις παγκοσμίως  και σε είκοσι πέντε (25) επιμέρους επιστημονικά πεδία και αντικείμενα. Ιδιαίτερα θα πρέπει να αναφερθεί ότι σε τρία εξ αυτών κατατάσσεται στο στο top 100 των Πανεπιστημίων (Καρδιολογία, Γαστρεντερολογία -Ηπατολογία  και Μεταδοτικές Ασθένειες).

Περισσότερα εδώ.