Η γαλλική παρουσία στο 30ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 2024

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας συμπληρώνει φέτος 30 χρόνια παρουσίας. Το IFG στηρίζει για μία ακόμη χρονιά το μεγάλο αυτό πολιτιστικό γεγονός, το οποίο υποδέχεται φέτος δύο Γάλλους καλλιτέχνες: τον Yoann Bourgeois και τον Josef Nadj.

γαλλικό ινστιτούτο

APPROACH 17. OPENING. The unreachable suspension point
YOANN BOURGEOIS ART COMPANY

19:30, 20:30 & 21:30
12/07 ΚΑΛΑΜΑΤΑ – Κεντρική Πλατεία
13/07 ΤΡΙΠΟΛΗ – Πλατεία Πετρινού
14/07 ΠΥΛΟΣ – Πλατεία Τριών Ναυάρχων
15/07 ΝΑΥΠΛΙΟ – Πλατεία Συντάγματος

Εμπνευσμένη από τη σύνθεση « Opening » από το μουσικό έργο Glassworks του Philip Glass, η παράσταση Approach 17. Opening αποτελεί μια απλουστευμένη προσέγγιση της υπαρξιακής τροχιάς, στην οποία παρακολουθούμε τις εναλλαγές μεταξύ κορύφωσης και πτώσης πάνω σε μια σκάλα που δεν οδηγεί πουθενά. Η γραμμική αφήγηση ανατρέπεται παίζοντας με την έννοια της επαναφοράς.

Ισορροπώντας σε ένα αόρατο όριο, ένας χαρακτήρας καταφέρνει να αποφύγει το κενό, παίζοντας με τους νόμους της βαρύτητας και της αιώρησης προκειμένου να φτάσει σε μια κατάσταση ελευθερίας μεταξύ ισορροπίας και ανισορροπίας.

Αυτό το οπτικό ποίημα επικεντρώνεται σε μια ιλιγγιώδη διαδρομή προς το σημείο της αιώρησης — εκείνη την απειροελάχιστη στιγμή, κατά την οποία ένα σώμα έχει καταφέρει να αγγίξει το υψηλότερο δυνατό σημείο και η αναπόφευκτη πτώση δεν έχει ακόμα ξεκινήσει.

Περισσότερα εδώ.