Ο Δημήτρης Σουκαράς έρχεται στο Μουσικό Φεστιβάλ Παξών με δύο projects

Ο πολυβραβευμένος κιθαρίστας και συνθέτης, Δημήτρης Σουκαράς, έρχεται στο Μουσικό Φεστιβάλ Παξών. Στις 21 Ιουλίου θα παρουσιάσει το project “From Baroque to Film and Tango” μαζί με τον Giancarlo Palena (μπαντονεόν) ενώ στις 4 Σεπτεμβρίου θα δώσει μαζί με την Lotte Betts-Dean ένα ρεσιτάλ για κιθάρα και φωνή.

σουκαρας

“From Baroque to Film and Tango”

Δημήτρης Σουκαράς (κιθάρα) & Giancarlo Palena (μπαντονεόν)

21 Ιουλίου | 21:00

Αυλή Πρώην Δημοτικού Σχολείου Λόγγου, Παξοί

O διακεκριμένος Έλληνας σολίστ κλασικής κιθάρας Δημήτρης Σουκαράς συμπράττει με τον Ιταλό βιρτουόζο του μπαντονεόν Giancarlo Palena σε ένα εναλλακτικό μουσικό πρόγραμμα. Οι δύο νέοι καλλιτέχνες γνωρίστηκαν στην Βασιλική Ακαδημία Μουσικής του Λονδίνου και τους ένωσε το πάθος τους για τη μουσική του Αργεντίνου Astor Piazzolla. Με το ντουέτο τους έχουν δώσει συναυλίες στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Αγγλία στον Καναδά και τις ΗΠΑ. Έχουν συμπράξει ως σολίστ με ορχήστρες όπως: Orchestra Filarmonica Campana, Oradea State Filarmonica, Patras String Orchestra, Academica Athens Quartet και έχουν συμμετέχει σε μεγάλα φεστιβάλ μουσικής, όπως Emilia Romagna Festival, Sheerbrooke Music Festival, Patras International Festival, MUΣA Concert Series, Night Visits Thessaloniki Online Festival, Heraklion Cultural Center Concert Series.

Στους Παξούς έρχονται να προτείνουν ένα πρόγραμμα με διασκευές διάσημων θεμάτων του κινηματογράφου μεταξύ των οποίων ένα αφιέρωμα στον Ennio Morricone με θέματά του από αγαπημένες ταινίες Western και στο Μίκη Θεοδωράκη με μουσικές του από το Serpico και το Ζορμπά). Φυσικά από το πρόγραμμα δεν θα μπορούσε να λείπει το tango nuevo και η μουσική του Astor Piazzolla.

Ρεσιτάλ Κιθάρας και Φωνής

Δημήτρης Σουκάρας (κιθάρα) – Lotte Betts-Dean (φωνή)

4 Σεπτεμβρίου | 20:00

Αυλή Πρώην Δημοτικού Σχολείου Λόγγου, Παξοί

Ο Ελληνικής καταγωγής κιθαρίστας, Δημήτρης Σουκάρας παίζοντας ακουστική και ρομαντική κιθάρα (με ήχο που προσομοιάζει αυτόν του αναγεννησιακού λαούτου) συνοδεύει υπέροχα τη θεσπέσια φωνή της Λότε Μπετς-Ντιν, παρουσιάζοντας το Time Stands Still, ένα πρόγραμμα που βασίζεται στη μουσική του Nick Drake (1948-1974) και του John Dowland (1563-1626). Πρόκειται για δυο Λονδρέζους τραγουδοποιούς που έζησαν στην Αγγλία με διαφορά περίπου 400 ετών αλλά που και οι δυο έγραφαν δικούς τους στίχους και  τραγουδούσαν οι ίδιοι τα τραγούδια τους. Η απόσταση μπορεί χρονολογικά μα φαίνεται μεγάλη αλλά η μελαγχολία και η ποίηση των τραγουδιών τους, τους φέρνει πιο κοντά από όσο μπορεί να φανταστεί κανείς…

Με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Μπέρενς.