Η Εθνική Νέων Ανδρών κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στο Eurobasket U20

Μετά από ένα πραγματικό ντέρμπι, η Εθνική Νέων ανδρών στο μπάσκετ κατάφερε να κερδίσει το Βέλγιο και να κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Γκντίνια της Πολωνίας.

εθνική νέων

Πρώτους σε πόντους για την εθνική μας ομάδα ήταν ο Κωνσταντινίδης με 19 ενώ ο Ζούγρης σημείωσε 14. Ο Καρακώστας είχε 9 ενώ Παρασκευόπουλος, Μπουντούρης από 8.

Η νίκη είναι ακόμα μεγαλύτερη αν αναλογιστεί κανείς ότι στο ημίχρονο χάναμε με σκορ 40-31. Στο τρίτο δεκάλεπτο η εθνική κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά στο σκορ σε 50-46 παίζοντας πολύ καλή άμυνα. Από εκεί και πέρα κατάφερε να προηγηθεί στο 36ο λεπτό με 57-56.

Στο τέλος είχαμε ένα πραγματικό θρίλερ με το σκορ να πηγαίνει πόντο πόντο. Καθοριστικό ήταν το τρίποντο του Καρακώστα για το 65-63 της Ελλάδας. Οι Βέλγοι ισοφάρισαν αλλά ο Καρακώστας πέτυχες νέο καθοριστικό τρίποντο κάνοντας το 68-65. Έπειτα οι Βέλγοι αστόχησαν σε τρίποντο και ο Κωνσταντινίδης με βολές έκανε το 69-65.

Οι Βέλγοι είχαν 10 δεύτερα, επιχείρησαν τρίποντο, ο Μίσια-Ντίο πήρε το ριμπάουντ και έκανε το 69-67. Έπειτα ο Κωνσταντινίδης έβαλε μία στις δύο βολές κάνοντας το 70-67. Στην τελευταία επίθεση των Βέλγων η εθνική μας ομάδα έκανε φάουλ. Ο Τέμερμαν ευστόχησε σε μία από τις δύο βολές διαμορφώνοντας το τελικό 70-68.

Συγχαρητήρια στην εθνική μας ομάδα!

3RD PLACE GAME | Belgium v Greece | Full Basketball Game | FIBA U20 EuroBasket 2024