Πώς να κάνεις φίλους στη νέα σχολή, μακριά από την πόλη σου

Η έναρξη  του Πανεπιστημίου είναι τρομακτική για όλους, αλλά το να το περάσεις σε μια ξένη πόλη μπορεί να είναι ακόμα πιο τρομακτικό.

φιλοι στη σχολη

Με μία ομάδα φίλων όμως, η εμπειρία των σπουδών σου μακριά από την πόλης σου,  μπορεί να είναι μία από τις καλύτερες της ζωής σου. Οι σπουδές σε άλλη πόλη σας δίνουν την ευκαιρία να γνωρίσετε ανθρώπους από όλη τη χώρα.

Ακολουθούν μερικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να κάνετε φίλους στο πανεπιστήμιο στη νέα σας πόλη και να αξιοποιήσετε στο έπακρο τη νέα σας πανεπιστημιακή ζωή

Γίνε μέλος μιας κοινωνίας – ομάδας φοιτητών

Υπάρχει, ευτυχώς, ένας σύλλογος για όλους στο πανεπιστήμιο – από αθλητικές ομάδες και ομάδες θεάτρου μέχρι τα πιο περίεργα χόμπι. Αυτά σου δίνουν την καλύτερη ευκαιρία να γνωρίσεις άλλους ανθρώπους που θέλουν επίσης να κάνουν φίλους. Το καλύτερο από όλα: θα έχεις ήδη κάτι κοινό με τους ανθρώπους που συναντάς, το οποίο είναι μια καλή αρχή. Και συνήθως οι κοινωνίες θα φιλοξενούν πολλές συναντήσεις, ώστε να μπορέσεις να γνωρίσεις όλο τα άτομα της ομάδας καλύτερα.

Πήγαινε σε όσες περισσότερες εκδηλώσεις μπορείς

Επωφελήσου από τις πρώτες εβδομάδες του πανεπιστημίου όσο το δυνατόν περισσότερο. Οι ομάδες φιλίας δεν θα έχουν ακόμη σχηματιστεί πλήρως, οπότε αυτή είναι συχνά η καλύτερη στιγμή για να κάνεις φίλους. Οι περισσότεροι θα έχουν φύγει από το σπίτι για πρώτη φορά και θα είναι εξίσου πρόθυμοι να βρουν ένα φιλικό πρόσωπο.

Αφιέρωσε λιγότερο χρόνο διαμονής στο φοιτητικό σου δωμάτιό

Αφιέρωσε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο διαμονής στο δωμάτιο σου, ακόμα κι αν το έχεις διακοσμήσει για να φαίνεται εκπληκτικό! Ένα από τα καλύτερα του Πανεπιστημίου είναι η συνεργασία με άλλους φοιτητές, σε ομάδες μελέτης ή σε κοινά έργα. Τίποτα δεν ενώνει τους φοιτητές περισσότερο από μία ολονυχτία στη βιβλιοθήκη με σνακ. Όταν σου δίνεται μια ομαδική εργασία, επίλεξε να συνεργαστείς με τους συμφοιτητές σου. Θα έχεις πολύ χρόνο για να συνομιλήσεις, να ανταλλάξεις απόψεις και να κερδίσεις και εσύ από το διαρκές brainstorming.

Χρησιμοποίησε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Μην ντρέπεσαι όταν επικοινωνείς με τους νέους συμφοιτητές και συνομήλικούς σου στα κοινωνικά μέσα. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθεις τι κάνουν οι άλλοι! Οι πανεπιστημιακές σελίδες στο Facebook και οι λογαριασμοί στο Twitter μπορούν να σε βοηθήσουν να μάθεις τα ονόματα των φοιτητών που συναναστρέφεσαι.