Menu

Φοιτητής του ΕΚΠΑ έλαβε το διεθνές βραβείο Young Courage Award 2024

Ο Σπύρος Παναγιώτου, φοιτητής του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, έλαβε το διεθνές βραβείο Young Courage Award 2024 για το εθελοντικό του έργο στο πλαίσιο των δράσεων της Μονάδας Προσβασιμότητας του Ε.Κ.Π.Α.

young courage award

Το βραβείο Young Courage Award είναι μία διεθνής διάκριση η οποία απονέμεται από την Ακαδημία Raoul Wallenberg της Σουηδίας, σε συνεργασία με το Swedish Institute, για να τιμήσει άτομα ηλικίας 13 έως 20 ετών που έχουν κάνει τη διαφορά στη ζωή των συνανθρώπων τους.


Ο Σπύρος Παναγιώτου τιμήθηκε με το Young Courage Award 2024  γιατί μαζί με μια ομάδα άλλων φοιτητών και υπό τον συντονισμό της Μονάδας Προσβασιμότητας του Ε.Κ.Π.Α. βοηθά τους συμφοιτητές του με αναπηρία ή/και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στη διευκόλυνση των σπουδών τους. Οι ενέργειες του Σπύρου είναι απόδειξη του γενναιόδωρου χαρακτήρα του, ωφελώντας τους συνομηλίκους του και εμπνέοντας άλλους να δράσουν για μια υποστηρικτική κοινωνία συμπερίληψης.

Η διάκριση του Σπύρου Παναγιώτου αποτελεί τιμή για το Πανεπιστήμιό μας και αποδεικνύει τη δέσμευση των εθελοντών της Μονάδας Προσβασιμότητας στην αλληλεγγύη και την κοινωνική προσφορά. Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια και την υπερηφάνεια μας για τον Σπύρο και ευχόμαστε καλή επιτυχία στην σταδιοδρομία του.

Leave a Reply

Exit mobile version