Εκπαίδευση – Έρευνα – Καινοτομία: Η συμμετοχή του ΑΠΘ στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης συμμετέχει δυναμικά στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, αναδεικνύοντας τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά επιτεύγματά του, με καινοτόμα εκθέματα, εφαρμογές, ερευνητικά προγράμματα και πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων.

aristoteleio

Η παρουσία του ΑΠΘ στη ΔΕΘ αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για τους επισκέπτες να ενημερωθούν για τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας, να γνωρίσουν εκπαιδευτικά προγράμματα και δομές, να δουν από κοντά καινοτόμες εφαρμογές, κατασκευές και πλατφόρμες, προϊόντα από spin-off εταιρείες, να συνομιλήσουν με διακεκριμένες επιστημονικές και φοιτητικές ομάδες και να συμμετάσχουν σε πρωτότυπες παρουσιάσεις και ενδιαφέρουσες συζητήσεις.

«Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης έχει βαθιά ταυτιστεί με τις έννοιες της καινοτομίας, της έρευνας και της ανάπτυξης, διατηρώντας ισχυρούς δεσμούς με την τοπική και διεθνή κοινότητα. Η συμμετοχή μας στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αναδεικνύει τον ηγετικό μας ρόλο στους τομείς της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης. Το ΑΠΘ συνεχίζει να πρωταγωνιστεί, συμβάλλοντας καθοριστικά στην ανάπτυξη της πόλης και της χώρας, με όραμα μια ανοιχτή, δυναμική και καινοτόμα ακαδημαϊκή κοινότητα που ανταποκρίνεται στις προκλήσεις της εποχής μας» δήλωσε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Χαράλαμπος Φείδας.

Ο εκθεσιακός χώρος του ΑΠΘ βρίσκεται στο περίπτερο 17 (Akademia), stand 19Α. Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στον χώρο παράλληλων εκδηλώσεων, στο περίπτερο 17, νο 34.

Τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΑΠΘ θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00.

Επισυνάπτεται η αναλυτική λίστα με τα εκθέματα του ΑΠΘ και το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων.