Menu

Έρχεται στην Ελλάδα το International Campus του Πανεπιστημίου της Σορβόννης!

Μέσα στο 2025 αναμένεται να δεχθεί τους πρώτους του φοιτητές του στην Ελλάδα, το International Campus του Πανεπιστημίου της Σορβόννης, Université Sorbonne Paris Nord.

sorbonne paris nord

Αξιοποιώντας το νέο νομοθετικό πλαίσιο στη χώρα μας, το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης θα προχωρήσει σε μία σημαντική επένδυση ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ σε δύο φάσεις η οποία θα έχει ως στόχο τη δημιουργία δύο campuses στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας και στον Πειραιά.

Το Sorbonne Paris Nord είναι ένα δημόσιο Πανεπιστήμιο της Γαλλίας με μακρά ιστορία στην εκπαίδευση και στην έρευνα. Οι φοιτητές που θα σπουδάσουν σε αυτό θα επωφεληθούν από τις καινοτόμες πρακτικές που εφαρμόζονται, από την ποιότητα της εκπαίδευσης και του διδακτικού προσωπικού καθώς και από τις ευκαιρίες πρόσβασης στην αγορά εργασίας για τους αποφοίτους.

Η επέκταση στην Ελλάδα είναι η πρώτη που θα επιχειρήσει το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης σε χώρα – μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που δείχνει πως η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει ένα πολύ σημαντικό πυλώνα εκπαίδευσης προσελκύοντας φοιτητές τόσο από την νοτιοανατολική Ευρώπη όσο και από χώρες της Μέσης Ανατολής.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το Πανεπιστήμιο της Σορβόννης δραστηριοποιείται ήδη από το 1995 στην Ελλάδα μέσω του μη κερδοσκοπικού Γαλλικού Κολλεγίου της Ελλάδας – Institution d’ Etudes Francophones (IdEF) προσφέροντας σπουδές Νομικής και Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού.

Οι φοιτητές του Κολλεγίου IdEF είναι κανονικά εγγεγραμμένοι στο Πανεπιστήμιο Sorbonne Paris Nord, έχουν τη φοιτητική ιδιότητα και λαμβάνουν την ίδια εκπαίδευση με τους φοιτητές στο Παρίσι.

Δείτε περισσότερα εδώ.

Leave a Reply

Exit mobile version