Menu

Βραβεία Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης 2025

Το British Council στην Ελλάδα έχει την τιμή να φιλοξενεί τα Study UK Βραβεία Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα και την υποστήριξη του British Hellenic Chamber of Commerce  και των Συλλόγων Αποφοίτων Βρετανικών Πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

βραβεία βρετανικής εκπαίδευσης

Φέτος, στον ένατο χρόνο τους στην Ελλάδα και ενδέκατο χρόνο παγκοσμίως, τα υψηλού κύρους Βραβεία τιμούν τις εξαιρετικές επιτυχίες των αποφοίτων βρετανικής εκπαίδευσης, προβάλλουν την αξία της ανώτατης εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου και ενισχύουν το διεθνές προφίλ των αποφοίτων βρετανικής εκπαίδευσης και των πανεπιστημίων τους.

Οι νικητές και οι φιναλίστ των Βραβείων έχουν διακριθεί στους τομείς τους χρησιμοποιώντας την εμπειρία των σπουδών τους σε πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου για να συμβάλλουν θετικά στις κοινωνίες, τους επαγγελματικούς τομείς και τις χώρες τους.

Τα Βραβεία απευθύνονται σε αποφοίτους που διαμένουν επί του παρόντος σε οποιαδήποτε χώρα εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου, οι οποίοι φοίτησαν σε επισήμως αναγνωρισμένο φορέα ή τους έχει απονεμηθεί αναγνωρισμένος τίτλος σπουδών, πτυχιακού ή ανώτερου επιπέδου, από ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου,

  • είτε σε βρετανικό πανεπιστήμιο στο Ηνωμένο Βασίλειο, για τουλάχιστον μια περίοδο ή ένα εξάμηνο
  • είτε τους έχει απονεμηθεί πλήρης τίτλος σπουδών του Ηνωμένου Βασιλείου, πτυχιακού (ή ανώτερου) επιπέδου, από αναγνωρισμένο ίδρυμα ανώτατης εκπαίδευσης του Ηνωμένου Βασιλείου μέσω εκπαιδευτικού ιδρύματος της χώρας τους

τα τελευταία 15 χρόνια (2009–2024).

Η υποβολή αιτήσεων ξεκινάει την 1η Σεπτεμβρίου 2024 και λήγει την 21η Οκτωβρίου 2024.

Κατηγορίες Βραβείων

Υπάρχουν τέσσερις κατηγορίες βραβείων:

Βραβείο Επιστήμης και Βιωσιμότητας – Τιμάει αποφοίτους οι οποίοι έχουν διακριθεί μέσω της σταδιοδρομίας και των επιτυχιών τους στον τομέα των επιστημών και της βιωσιμότητας, και οι οποίοι μπορούν να αποδείξουν το μέγεθος και τον αντίκτυπο των επιτευγμάτων τους στον επαγγελματικό τους τομέα και πέραν αυτού.

  • Τομείς που περιλαμβάνονται σε αυτή την κατηγορία, ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά: Δράση για το περιβάλλον, καθαρή ενέργεια, ιατρική, βιώσιμες πόλεις και κοινότητες, μηχανική, βιομηχανία και κατασκευές.

Βραβείο Πολιτισμού και Δημιουργικότητας – Τιμάει αποφοίτους οι οποίοι έχουν χαράξει τη δική τους πορεία στις τέχνες και τον πολιτισμό. Αναζητούμε άτομα τα οποία μπορούν να αποδείξουν την καλλιτεχνική τους ευφυία, επίδραση και δημιουργικότητα.

  • Τομείς που περιλαμβάνονται σε αυτή την κατηγορία, ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά: Τέχνες, σχέδιο, ανθρωπιστικές σπουδές, παραδοσιακά μέσα, μουσική, βίντεο, Τηλεόραση, αθλητισμός και δημιουργία online περιεχομένου και περιεχομένου οπτικοακουστικών μέσων (π.χ. blogging, vlogging συμπεριλαμβανομένου περιεχομένου για το YouTube και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης).

Βραβείο Κοινωνικής Δράσης – Τιμάει αποφοίτους οι οποίοι έχουν συμβάλλει με εξαιρετικό τρόπο και αφοσίωση στην επίτευξη θετικών κοινωνικών αλλαγών και στη βελτίωση της ζωής των άλλων.

  • Τομείς που περιλαμβάνονται σε αυτή την κατηγορία, ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά: Εκπαίδευση, ειρήνη και δικαιοσύνη και μείωση ανισοτήτων, φτώχειας και πείνας, καθώς και ευρύτερο ανθρωπιστικό έργο ή έργο για το κοινό καλό.

Βραβείο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας – Τιμάει αποφοίτους οι οποίοι αναπτύσσουν ή συμβάλλουν ενεργά στην ανάπτυξη καινοτόμων ή δημιουργικών νέων ιδεών, λύσεων ή επιχειρηματικών ευκαιριών, με προοπτικές ανάπτυξης.

  • Τομείς που περιλαμβάνονται σε αυτή την κατηγορία, ενδεικτικά και όχι αποκλειστικά: Επιχειρηματικότητα, επιχειρήσεις, τεχνολογία και χρηματοοικονομικά.

Έπαθλο

Το έπαθλο που θα προσφέρει το British Council στους νικητές των Βραβείων στην Ελλάδα είναι χρηματοδότηση έως 1.500 λίρες Αγγλίας ανά νικητή για περαιτέρω επαγγελματική κατάρτιση της επιλογής τους.

Οι νικητές των Βραβείων θα έχουν επίσης την ευκαιρία:

  • να αναδείξουν το επαγγελματικό τους προφίλ διεθνώς σε έντυπα και ψηφιακά μέσα
  • να διευρύνουν τα επαγγελματικά τους δίκτυα και επαφές
  • να κερδίσουν ένα ταξίδι για επαγγελματική δικτύωση στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Κάντε αίτηση για ένα από τα Βραβεία

Έχετε σπουδάσει σε πανεπιστήμιο του Ηνωμένου Βασιλείου στο Ηνωμένο Βασίλειο ή στην Ελλάδα και αυτό συνέβαλλε στη μετέπειτα εξαιρετική επιτυχία σας; Εάν ναι, κάντε αίτηση για ένα από τα Βραβεία!

Τι είναι αυτό που κάνει μια αίτηση εξαιρετική; Βρείτε χρήσιμες συμβουλές στην ιστοσελίδα του Study UK Alumni Awards.

Οι νικητές και φιναλίστ των χωρών που φιλοξενούν εθνική τελετή απονομής των Βραβείων, καθώς και όλοι οι αιτούντες που τηρούν τις προϋποθέσεις από χώρες που δεν φιλοξενούν εθνική τελετή, θα συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής για τα παγκόσμια Βραβεία Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης.

Οι νικητές και φιναλίστ των παγκόσμιων Βραβείων θα ανακοινωθούν το 2025, ενώ οι ιστορίες και οι επιτυχίες τους θα αναδειχθούν μέσω καμπάνιας σε ηλεκτρονικά μέσα. Οι νικητές των παγκόσμιων Βραβείων Αποφοίτων Βρετανικής Εκπαίδευσης θα τιμηθούν σε παγκόσμιο επίπεδο και θα προσκληθούν στο Ηνωμένο Βασίλειο για να επανασυνδεθούν με τα πανεπιστήμια τους, να συναντηθούν με εταίρους του Study UK και να δώσουν ώθηση στη συνεχή εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους.

Διαδικτυακά σεμινάρια για τη διαδικασία αιτήσεων

Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη διαδικασία αιτήσεων, να λάβετε συμβουλές και υποστήριξη; Κάντε την εγγραφή σας για να παρακολουθήσετε ένα από τα διαδικτυακά σεμινάρια που διοργανώνουμε το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο για αυτό το σκοπό.

Leave a Reply

Exit mobile version