Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών παρουσιάζει τον 5ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό του EU-CONEXUS

Για 5η συνεχόμενη χρονιά το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι στην ευτυχή θέση να ανακοινώσει την έναρξη των υποβολών στο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου για την Ευφυή Αειφόρο Διαχείριση της Αστικής Παράκτιας Ζώνης EU-CONEXUS «Σκέψου Έξυπνα, Δημιούργησε Πράσινα».

γεωπονικό πανεπιστήμιο

Ο Μαθητικός Διαγωνισμός του EU-CONEXUS, που έχει γίνει πλέον θεσμός, έφτασε στην 5η χρονιά διεξαγωγής του και συνεχίζει να δίνει την ευκαιρία σε μαθητές και καθηγητές να δημιουργήσουν και να υλοποιήσουν το όραμά τους για ένα πράσινο μέλλον. Όπως και σε προηγούμενες εκδόσεις του, ο Διεθνής Μαθητικός Διαγωνισμός του EU-CONEXUS «Σκέψου Έξυπνα, Δημιούργησε Πράσινα», προσκαλεί μαθητές από σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Αττικής και της Στερεάς Ελλάδας να δημιουργήσουν ομάδες οι οποίες θα συνδυάσουν προσπάθεια, δημιουργικότητα και ομαδικό πνεύμα για να τη δημιουργία ενός πιο έξυπνου και πράσινου κόσμου.

Η Ελλάδα έχει διακριθεί με διεθνείς βραβεύσεις στο διαγωνισμό για 2 συναπτά έτη και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι περήφανο που συμμετέχει στην ανάδειξη της καινοτομίας και της πράσινης συνείδησης των μαθητών της χώρας.

Σε αυτό το στάδιο εκπαιδευτικοί από σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε Αττική και Στερεά Ελλάδα καλούνται να δημιουργήσουν ομάδες 4 ατόμων και να δηλώσουν συμμετοχή στο διαγωνισμό έως 29 Νοεμβρίου 2024 μέσω της ιστοσελίδας του EU-CONEXUS https://www.eu-conexus.eu/en/think-smart-create-green/.

Το EU-CONEXUS αποτελεί μέρος της πρωτοβουλίας «Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια», μίας από τις πλέον εμβληματικές πρωτοβουλίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που στοχεύει στο φιλόδοξο όραμα της οικοδόμησης ενός Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης και Έρευνας.

Το συγκεκριμένο δίκτυο εστιάζει στην Ευφυή Αειφόρο Διαχείριση της Αστικής Παράκτιας Ζώνης και στόχος του είναι να αναπτύξει καινοτόμες εκπαιδευτικές μεθόδους και διεπιστημονικές προσεγγίσεις στον τομέα της «γαλάζιας ανάπτυξης», της κυκλικής οικονομίας και της αειφορίας. Στο δίκτυο συμμετέχουν ως εταίροι το Πανεπιστήμιο La Rochelle της Γαλλίας, το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών της Ελλάδας, το Καθολικό Πανεπιστήμιο της Βαλένθια της Ισπανίας, το Πανεπιστήμιο της Κλαϊπέντα της Λιθουανίας, το Πανεπιστήμιο του Ζαντάρ της Κροατίας, το Τεχνικό Πανεπιστήμιο Πολιτικών Μηχανικών Βουκουρεστίου της Ρουμανίας, το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Γουότερφορντ της Ιρλανδίας, το Πανεπιστήμιο του Ροστόκ της Γερμανίας και το Πανεπιστήμιο Frederick της Κύπρου.