Οι φοιτητές του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Μια μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη 37 φοιτητών και 4 μελών του ακαδημαϊκού προσωπικού της Σχολής Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ)  στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας!

φοιτητές

Από τις 26 έως τις 30 Μαΐου 2025, η αποστολή του ΤΕΠΑΚ επισκέφτηκε Τμήματα του ΠΘ σε Λάρισα, Τρίκαλα, Καρδίτσα και Βόλο, συμμετέχοντας σε δράσεις, διαλέξεις, και επισκέψεις σε εργαστήρια αλλά  και σε επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα (Ελληνικά Γαλακτοκομεία, Οινοποιείο Καραμήτρος, Μέλισσα-Κίκιζας). Το πρόγραμμα περιλάμβανε  και πολιτιστικές εξορμήσεις — Μετέωρα, Λίμνη Πλαστήρα, Πήλιο και πολλές ακόμη εμπειρίες που συνδυάζουν γνώση, περιβάλλον και πολιτισμό!

Την εκπαιδευτική αποστολή συνόδευσαν με ιδιαίτερη αφοσίωση και επιστημονική καθοδήγηση οι: Αν. Καθ. Φώτης Παπαδήμας, Επ. Καθ. Γιώργος Γαδανάκης, Δρ. Μαρία Ασπρή, ΕΕΠ, Δρ. Χριστίνα Μητσιοπούλου, ΕΕΠ και από πλευράς του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τον συντονισμό των δράσεων ανέλαβαν: η Αν. Καθ. Ελένη Μαλισσιόβα (Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής), ο Καθ. Αθανάσιος Μανούρας (Τμήμα Διαιτολογίας και Διατροφολογίας) και η Καθ. Ε. Βογιατζή (Κοσμήτορας Σχολής Γεωπονικών Επιστημών).

Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν και να συνεργαστούν με σημαντικά Τμήματα και Εργαστήρια του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας:

Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής
• Εργαστήριο Τροφίμων Ζωικής Προέλευσης – Αν. Καθ. Ε. Μαλισσιόβα
• Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Μελισσοκομίας – Επ. Καθ. Α. Παπαχριστοφόρου
• Αγρόκτημα – Επ. Καθ. Ν. Βασιλείου

Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας – Καθ. Α. Μανούρας

Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας – Καθ. Α. Μούτου

Τμήμα Επιστήμης Τροφίμων και Διατροφής – Αν. Καθ. Ι. Γιαβάσης

Τμήμα Γεωπονίας – Αγροτεχνολογίας – Καθ. Α. Παπαχατζής

Τμήμα Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος – Καθ. Α. Σφουγγάρης

Τμήμα Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος – Καθ. Δ. Βαφείδης

Η συμβολή όλων υπήρξε καθοριστική για την επιτυχία και τον υψηλό επιστημονικό χαρακτήρα της επίσκεψης! Η δράση ολοκληρώθηκε με τη συμμετοχή της αποστολής στο Multiplier Event του έργου InnoMeatEdu, όπου παρουσιάστηκαν καινοτόμα ψηφιακά εκπαιδευτικά εργαλεία στην επιστήμη και τεχνολογία του κρέατος – μια μοναδική εμπειρία σύνδεσης της εκπαίδευσης με την καινοτομία! Επιπλέον, η αποστολή συμμετείχε στη δράση διάχυσης των αποτελεσμάτων των έργων Υγείαρτος και Κασθαναία

Η εκπαιδευτική αυτή δράση ενισχύει τις σχέσεις συνεργασίας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και δίνει στους φοιτητές την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους μέσα από την πράξη!