Γιατί το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι η ιδανική επιλογή για Σπουδές!

Πολλοί τελειόφοιτοι μαθητές που έδωσαν αυτόν τον καιρό εξετάσεις για να περάσουν σε ένα πανεπιστήμιο της Ελλάδας, όσο και απόφοιτοι μαθητές που αναζητούν ένα πανεπιστήμιο εκτός συνόρων, μετά το Brexit, καλούνται να αναζητήσουν αλλού αντίστοιχης ποιότητας πανεπιστημιακά ιδρύματα, και πιο προσιτά δίδακτρα.

Τα συνακόλουθα του Brexit για τους Έλληνες φοιτητές συνοψίζονται στα εξής: οι φοιτητές που προέρχονται από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα αναγνωρίζονται ως υπήκοοι τρίτων χωρών με αποτέλεσμα τα δίδακτρα να είναι κατά πολύ αυξημένα, ενώ δεν μπορούν να λάβουν το φοιτητικό δάνειο της βρετανικής κυβέρνησης. Εξάλλου το κόστος ζωής στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι ήδη πολύ αυξημένο.

Λαμβάνοντας υπόψη αυτά τα δεδομένα, στρέφουμε το βλέμμα μας σε μια εξίσου ποιοτική επιλογή, όπου οι φοιτητές θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές υποχρεώσεις τους, και να μην υστερήσουν σε τίποτα σε ακαδημαϊκό επίπεδο. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, δίνει δυναμικά το παρόν και προσφέρει τη βέλτιστη λύση στο δίλημμα σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο ή σε κάποιο άλλο Ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο;

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι το μεγαλύτερο σε αριθμό φοιτητών πανεπιστήμιο στην Κύπρο. Είναι επίσης το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στη νότια Ευρώπη με κύρια γλώσσα διδασκαλίας την αγγλική, καθώς και το μεγαλύτερο εκτός Ελλάδος με γλώσσα διδασκαλίας την ελληνική!

Ένα χαρακτηριστικό του Πανεπιστημίου που το κάνει ιδιαίτερο, είναι ο ζωτικός πυρήνας του, οι φοιτητές, οι οποίοι προέρχονται από 100 και πλέον χώρες του κόσμου! Τι καλύτερο να σπουδάζεις σε ένα χώρο με τόσο μεγάλη ποικιλομορφία κόσμου και μάλιστα σε ένα καινοτόμο και πολυεπίπεδο περιβάλλον μάθησης.

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, έχει επενδύσει περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ στις υποδομές και εγκαταστάσεις του, ώστε να δημιουργήσει μια σύγχρονη πανεπιστημιούπολη υψηλών προδιαγραφών, η οποία αποτελείται από 20 ειδικά οικοδομημένα ή ανακαινισμένα κτήρια.

Η ζωή στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, είναι ένας συνδυασμός μάθησης και ψυχαγωγίας. Αφενός, θα έχετε μια μοναδική ευκαιρία να γνωρίσετε νέο κόσμο και αφετέρου, θα μπορέσετε να αποκτήσετε μια ολοκληρωμένη πανεπιστημιακή εμπειρία συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δραστηριότητες που άπτονται των ενδιαφερόντων σας. Ο χώρος της πανεπιστημιούπολης, καθώς και ο χώρος εκτός αυτής, προσφέρουν μια μεγάλη ποικιλία επιλογών! Από αθλητικές δραστηριότητες, επιλογές εστίασης, πάρτι, σινεμά και εκδρομές, μέχρι συναυλίες και νυχτερινή ζωή στην πόλη! Η απόσταση ανάμεσα στην Πανεπιστημιούπολη και το κέντρο της Λευκωσίας, είναι μόλις 10 με 20 λεπτά!

Αξίζει να σημειωθεί πως, η Κύπρος έχει κατακτήσει την πρώτη θέση ως χώρα αναφορικά με την ασφάλεια των φοιτητών (σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας) και την 5η στην γενική κατάταξη των χωρών για μετεγκατάσταση παγκοσμίως! Ακόμα, σχετικά με την ασφάλεια εν μέσω πανδημίας, η Κύπρος ήταν από τις χώρες που έλαβε άμεσα μέτρα πρόληψης και προστασίας και έτσι ο δείκτης θνησιμότητας είναι από τους χαμηλότερους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αν θέλετε να ενταχθείτε περισσότερο στη πολυπολιτισμική φοιτητική κοινότητα του Πανεπιστημίου, μπορείτε πάντα να επιλέξετε, βάσει των ενδιαφερόντων σας, κάποιον ή κάποιους από τους φοιτητικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται εντός του Πανεπιστημίου! Ενδεικτικά αναφέρουμε τους ακόλουθους φοιτητικούς ομίλους: Πολιτισμικοί Όμιλοι, Ακαδημαϊκοί Όμιλοι, Αθλητική Όμιλοι και Όμιλοι Αναψυχής. Επιπλέον, οι φοιτητές λαμβάνουν συνεχή στήριξη, καθώς στο χώρο του Πανεπιστημίου λειτουργούν υπηρεσίες φοιτητικής μέριμνας, Κέντρο Επιτυχημένης Σταδιοδρομίας και Ομάδα Στήριξης Φοιτητών.

Όποια και να είναι η κλίση σου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έχει την αντίστοιχη σχολή που ταιριάζει σε εσένα, γεγονός που έχει συμβάλει στην καθιέρωσή του ως την πρώτη επιλογή των φοιτητών από την Ελλάδα για σπουδές στο εξωτερικό. Οι σχολές που διαθέτει είναι οι εξής: Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων, Σχολή Επιστημών Αγωγής, Σχολή Ανθρωπιστικών Σπουδών και Κοινωνικών Επιστημών, Νομική Σχολή, Ιατρική Σχολή και Σχολή Επιστημών και Μηχανικής.

Οι προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί τίτλοι, είναι αναγνωρισμένοι πλήρως και λαμβάνουν την πιστοποίησή τους από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ) και είναι αναγνωρισμένοι από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.. Επιπλέον, λαμβάνοντας τον τίτλο σου από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, μπορείς να εργαστείς τόσο στον ιδιωτικό όσο και στον δημόσιο τομέα.

Πέραν από τα αξέχαστα φοιτητικά χρόνια που μπορεί να σου προσφέρει το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, οι επενδύσεις του στην ποιοτική έρευνα και διδασκαλία, έχουν αναγνωριστεί από κορυφαίους παγκόσμιους οργανισμούς κατάταξης πανεπιστημίων.

Πρόσφατα, το Πανεπιστήμιο έχει καταταχθεί ανάμεσα στα 1.000 καλύτερα του κόσμου – μαζί με μόλις 8 άλλα πανεπιστήμια της Ελλάδας – από το Times Higher Education (THE) World University Rankings 2021, καθώς και στα 250-300 καλύτερα νέα πανεπιστήμια του κόσμου από το Times Higher Education Young University Rankings 2021. Παράλληλα, το Times Higher Education University Impact Rankings 2021, αναγνώρισε την ποιοτική εκπαίδευση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και το κατέταξε στη θέση #32 παγκοσμίως!

Επιπλέον, κατατάσσεται για το 2021 στη θέση #126 στην Περιφέρεια Αναδυόμενης Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας (EECA Region), ανάμεσα σε 3.300 πανεπιστήμια που εντάσσονται στις συγκεκριμένες περιοχές.

Επίσης, αξίζει να επισημάνουμε πως το Πανεπιστήμιο, κατατάχθηκε στη πρώτη θέση στο δείκτη διεθνών φοιτητών και έλαβε τη θέση #17 στο δείκτη του διεθνούς διδακτικού προσωπικού. Τέλος, η φετινή αξιολόγηση QS Stars University Ratings System, έδωσε 5 QS Stars στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας για Ιδρυματική Αριστεία, καθιστώντας το έτσι ως το πρώτο πανεπιστήμιο σε Κύπρο και Ελλάδα που επιτυγχάνει την εξαίρετη αυτή βαθμολογία, μαζί με μόνο άλλα 50 πανεπιστήμια ανά τον κόσμο.

Για όλα τα παραπάνω λοιπόν, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας έρχεται πρώτο στη προτίμησή μας και μας δίνει το έναυσμα να το γνωρίσουμε και να δώσουμε στον εαυτό μας την εκπαίδευση που μας αξίζει!

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τα προγράμματα σπουδών, τα κριτήρια και τη διαδικασία εισδοχής και μετεγγραφής, καθώς και για την υποβολή αιτήσεων ηλεκτρονικά, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας: unic.ac.cy/el/apply/. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν επίσης να επικοινωνούν με το Τμήμα Εισδοχής Φοιτητών τηλεφωνικά στο 8011002345, 210 6748293, +357 22841528 ή μέσω email στην ηλεκτρονική διεύθυνση: admissions@unic.ac.cy.

Παρακολουθήστε εδώ τις διαδικτυακές ημερίδες ενημέρωσης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και μάθετε περισσότερα για τα 100 και πλέον προγράμματα σπουδών που προσφέρει.