Έρχεται η Βραδιά του Ερευνητή!

Η Βραδιά του Ερευνητή, είναι μια ευρωπαϊκή πρωτοβουλία που πραγματοποιείται σε περισσότερες από 400 πόλεις σε ολόκληρη την Ευρώπη και ως σκοπό έχει την ανάδειξη της έρευνας και της επιστήμης.

βραδιά του ερευνητή

Στην Ελλάδα, 7 διαφορετικές πόλεις, δεκάδες ερευνητές και επιστήμονες, πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα, συντονίζονται και συντονίζουν καθ΄ όλη την διάρκεια της χρονιάς, πρωτοβουλίες και δράσεις για να μας γνωρίσουν καλύτερα με την έρευνα και την επιστήμη. Οι δράσεις κορυφώνονται την τελευταία Παρασκευή κάθε Σεπτέμβρη με τις εκδηλώσεις της Βραδιάς του Ερευνητή!

Την Παρασκευή, 27 Σεπτέμβρη 2024, ερευνητές και επιστήμονες θα ξεναγήσουν τους επισκέπτες όλων των ηλικιών στον μαγευτικό κόσμο της έρευνας. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λάρισα, Πάτρα, Ηράκλειο, Ρέθυμνο και Μυτιλήνη. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν live διαδραστικά πειράματα, να διασκεδάσουν με ερευνητικά παιχνίδια και καλλιτεχνικά δρώμενα, να δουν τεχνολογικές εκθέσεις και να γνωρίσουν από κοντά διακεκριμένους ερευνητές και επιστήμονες.

Περισσότερα εδώ.