Ολυμπιακός – Λιμόζ 75-49

Οταν βρήκε ρυθμό, όταν έριξε και… ξύλο, τότε ο Ολυμπιακός έκανε περίπατο. Μέχρι τότε, δηλαδή στο πρώτο 20λεπτο, οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν ένα κακό πρόσωπο απέναντι στη σκληρή Λιμόζ και ήταν πίσω στο σκορ (28-29).

Ομως όλα τα άσχημα (ανύπαρκτο επιθετικό παιχνίδι) τα άφησαν στα αποδυτήρια και στην επανάληψη πήραν μια άνετη νίκη (75-49) την 3η, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

limoz

Οι παίχτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου αν πρέπει κάτι να θυμούνται από το πρώτο ημίχρονο είναι το αμυντικό κομμάτι καθώς άγγιξαν το τέλειο (διατηρήθηκε και στα 40 λεπτά). Αντίθετα, παράδειγμα προς αποφυγήν είναι αυτό της επίθεσης, αφού στα πρώτα 20 λεπτά ήταν σαν να μην μπήκαν ποτέ στο γήπεδο. Σουτάροντας 12/38 εντός παιδιάς, ο Ολυμπιακός έμοιαζε δίχως ενέργεια και συνοχή ενώ δεν μπορούσε να βρει ρυθμό λόγω και των πολλών αλλαγών, μια και πολύ σύντομα είχαν χρησιμοποιηθεί όλοι οι παίχτες.

Στην ανάπαυλα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έλεγε πως το πρόβλημα της ομάδας ήταν η επίθεση και αυτή θα έπρεπε να διορθωθεί. Και έτσι έγινε. Ο Ολυμπιακός του δευτέρου ημιχρόνου ήταν μια άλλη ομάδα.

Κυρίως μετά το 28′ έμοιαζε να μην έχει αντίπαλο πάνω στο παρκέ. Είναι χαρακτηριστικό πως σε εκείνο το σημείο η Λιμόζ μείωσε σε 46-42 και δέκα λεπτά αργότερα το σκορ είχε γίνει 75-48 με τον Ολυμπιακό να έχει τρέξει ένα επιμέρους σκορ 29-6 όπου δέχθηκε μόλις ένα καλάθι και τέσσερις βολές!

Σίγουρα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος δοκίμασε πολλά σχήματα κοντά στο καλάθι λόγω της απουσίας του Χάντερ, αυτό θέλει να βλέπει από δω και πέρα.

Εκτός από τη νίκη είδε με ικανοποίηση και τον Πάτρικ Γιανγκ να προσαρμόζεται όλο και περισσότερο στη νέα του ομάδα, τον Μάντζαρη να κάνει την πιο γεμάτη φετινή του εμφάνιση, ενώ σταθερές αξίες παραμένουν Σπανούλης και Πρίντεζης.

Πηγή: ethnos.gr