Ο απολογισμός από το «Νοιάζομαι – Μοιράζομαι»

Σε 10 τόνους τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, ο απολογισμός από το «Νοιάζομαι – Μοιράζομαι»

noiazome

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση του κόσμου στο κάλεσμα της πρωτοβουλίας «Νοιάζομαι – Μοιράζομαι», που πραγματοποίησε ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων και την υποστήριξη του “The Christmas Factory” για την ενίσχυση του Κόμβου Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων.

Σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, οι αποθήκες του Κόμβου Αλληλοβοήθειας ενισχύθηκαν με 10 τόνους τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, προκειμένου να στηριχθούν 8.300 οικογένειες και μοναχικοί άνθρωποι.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης δήλωσε ότι «η συγκλονιστική προσέλευση του κόσμου σε μία τόσο δύσκολη συγκυρία, καθώς και η συνέπεια του MEGA να βοηθά συστηματικά τη μεγαλύτερη δομή κοινωνικής στήριξης στην Αθήνα και τη χώρα, αποτελούν για το Δήμο της Αθήνας μεγάλη τιμή και μεγάλη ευθύνη». Ο κ. Καμίνης, ευχαριστώντας όλους τους συντελεστές, τόνισε ότι «ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών αναγνωρίζεται στην Ελλάδα και διεθνώς, ως πρότυπο αξιόπιστης λειτουργίας , όχι μόνο γιατί ανταποκρίνεται στις διαρκώς αυξανόμενες κοινωνικές ανάγκες, αλλά και για τον επιπρόσθετο λόγο ότι εξασφαλίζει αξιοπρέπεια στους ωφελούμενους, διανέμοντας τα προϊόντα με ραντεβού, χωρίς ουρές και με απόλυτη διαφάνεια, απέναντι στον δωρητή».

Η πρόεδρος του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων και υπεύθυνη για τον Κόμβο Αλληλοβοήθειας, δημοτική σύμβουλος κυρία Ελένη Κατσούλη δήλωσε ότι «η διαλογή των προϊόντων που συγκεντρώθηκαν στην Τεχνόπολη Δ.Α. από την πρωτοβουλία του MEGA συνεχίζεται» και ότι «πρόκειται για εννέα τόνους τρόφιμα και ένα τόνο με είδη καθαρισμού, ατομικής υγιεινής και ρούχα».

Η πρωτοβουλία «Νοιάζομαι- Μοιράζομαι» διοργανώνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά και συνολικά τις προηγούμενες χρονιές συγκεντρώθηκαν περισσότεροι από 100 τόνοι συσκευασμένων τροφίμων.

Ο Κόμβος Αλληλοβοήθειας Πολιτών του Δήμου Αθηναίων στεγάζεται στο κτίριο του παλιού Φρουραρχείου, απέναντι από το σταθμό Λαρίσης (Δομοκού 2 και Φιλαδελφείας). Λειτουργεί από τις 8 π.μ. έως τις 2 μ.μ.. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον πενταψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 15422 (7.30 π.μ. έως 3.30 μ.μ.).