Παιχνίδια με ενδιαφέρον για όλους!!

Η 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ τα είχε όλα…Υπέροχα γκολ, ωραίες φάσεις και φυσικά την πεμπτουσία του ποδοσφαίρου…γκολ!

Δεύτερη αγωνιστική στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος και την αυλαία άνοιξε η αναμέτρηση ανάμεσα σε Ατρόμητο και Πλατανιά δύο ομάδες που είχαν τεθεί αντιμέτωπες και στο κύπελλο λίγες μέρες νωρίτερα.. Η ομάδα του Περιστερίου ήταν αυτή που είχε μεγαλύτερη ανάγκη τους βαθμούς της νίκης, καθώς βρίσκεται αρκετά χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα έχοντας μετά από 17 αγωνιστικές μόλις 17 βαθμούς. Όχι βέβαια πως η ομάδα των Χανίων δεν ήθελε τους βαθμούς έχοντας πλέον 19. Η ομάδα του Τραϊαννού Δέλλα μπήκε δυνατά είχε δοκάρι αρκετά νωρίς μόλις στο δεύτερο λεπτό με κεφαλιά του Μπρίτο. Στο 62 αντίστοιχα ο Πλατανιάς είχε δοκάρι με τον Στανισάβλιεβιτς. Γενικά οι ομάδες είχαν ρυθμό αλλά αυτό που έλειψε και από τις δύο ήταν το γκολ.

Στη Βέροια η τοπική ομάδα αναδείχτηκε ισόπαλη με τον Πανθρακικό σε ματς χωρίς γκολ. Η «Βασίλισσα του Βορρά» έκανε ότι μπορούσε για να πετύχει γκολ απέναντι σε ένα Πανθρακικό που μάχεται για την παραμονή του στην κατηγορία, ωστόσο οι παίκτες του Γιώργου Γεωργιάδη βρήκαν στον δρόμο τους τόσο τον πολύ καλό φέτος τερματοφύλακα της ομάδας της Κομοτηνής Γιώργο Αθανασιάδη αλλά και τα δοκάρια. Ο βαθμός της ισοπαλίας φαντάζει θετικός για τον Πανθρακικό που έφτασε τους δώδεκα αλλά έχει ακόμη δρόμο μέχρι να συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό και να μείνει στα «μεγάλα σαλόνια».

Το τρίτο παιχνίδι του Σαββάτου ήταν αυτό ανάμεσα σε ΑΕΚ και Σκόντα Ξάνθη. Η «ένωση» επικράτησε της ακριτικής ομάδας με 2-1 χάρη στα γκολ που σημείωσαν οι Αραβίδης στο 10` και ο Μπαρμπόσα στο 53(για την Ξάνθη είχε ισοφαρίσει με φοβερό γκολ ο Σολτάνι) αλλά τα κιτρινόμαυρα παράπονα για τον διαιτητή Κουκουλάκη ήταν αρκετά. Μάλιστα ο Δημήτρης Μελισσανίδης μετά το τέλος του αγώνα σε δηλώσεις του καταφέρθηκε στην διαιτησία… Στα στατιστικά του αγώνα να σημειώσουμε πως ο Αραβίδης έχει πλέον έξι γκολ εκ των οποίων τα πέντε στο Ολυμπιακό Στάδιο.

αεκ

Στην Τούμπα ο ΠΑΟΚ θύμισε…καλό ΠΑΟΚ και νίκησε τον ΠΑΣ Γιάννινα με 3-1. Τον χορό των γκολ άνοιξε ο Αθανασιάδης στο 43, ο Χάρης Χαρίσης στο 52 με εξαιρετικό σουτ νίκησε τον Βελλίδη για το 2-0! Ο πρώην παίκτης του ΠΑΣ δεν πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε σε ένδειξη σεβασμού απέναντι στην παλιά του ομάδα. Πάντως το συγκεκριμένο είναι υποψήφιο για το καλύτερο της αγωνιστικής και προσωπική μας άποψη είναι πως μπορεί να αναδειχτεί το καλύτερο της 17ης αγωνιστικής. ο Ζάιρο στο 64 ανέβασε τον δείκτη τπου σκορ στο 3-0 πετυχαίνοντας και αυτός ένα υπέροχο γκολ που επίσης είναι υποψήφιο για καλύτερο της 17ης και το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ο Κοζορώνης. Αναμφισβήτητα δίκαιη νίκη του ΠΑΟΚ που ανάγκασε τον κόσμο του να τον χειροκροτήσει.

Ο δικέφαλος έχει 29 βαθμούς και είναι στην τρίτη θέση της βαθμολογίας πίσω από την ΑΕΚ  που έχει 33.

Πρώτο παιχνίδι της δεύτερης ημέρας της 17ης αγωνιστικής ήταν αυτό ανάμεσα σε Παναιτωλικό και Αστέρα. Οι Αγρινιώτες μεταμορφωμένοι μετά την έλευση του Γιάννη Μαντζουράκη ήθελαν πάση θυσία τη νίκη για να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη κάτι που σαφώς δεν είναι εύκολο απέναντι σε μια εξαιρετική ομάδα όπως ο Αστέρας Τρίπολης. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 53ο λεπτό με τον Ρουσκουσέδα, που δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα να πλασάρει έυστοχα τον Μπαντή για να κάνει το 1-0. Η απάντηση της ομάδα του Στάικου Βεργέτη ήρθε στο 63 με τον …συνήθη ύποπτο…Απόστολο Γιάννου που έφτασε τα 12 γκολ  φέτος στην πιο παραγωγική του σεζόν από πλευράς αριθμών!

Το τελικό 2-1 για τον Παναιτωλικό διαμόρφωσε ο Τάσος Παπάζογλου με κεφαλιά πετυχαίνοντας το πρώτο φετινό του γκολ. Για να λύσουμε τυχόν απορίες ο Παπάζογλου είχε να σκοράρει από τις 18 Μαρτίου του 2015. Τότε είχε πετύχει γκολ απέναντι στον Παναιτωλικό με την φανέλα της Σκόντα Ξάνθης. Επίσης έφτασε τα 6 γκολ στην Σούπερ Λιγκ!

Η φετινή έκπληξη που ακούει στο όνομα Πανιώνιος συνέχισε να κάνει αυτό που μέχρι τώρα κάνει εξαιρετικά. Ακόμη και χωρίς τον Μπουμάλ που πήγε στον Παναθηναϊκό, επικράτησε του αξιόμαχου Ηρακλή με 1-0 με γκολ του Ανσαριφάρντ στο 59. Πολύ καλό παιχνίδι για τους Νεοσμυρνιώτες έκανε ο Τάσος Μπακασέτας. Ο Πανιώνιος είναι στην Πέμπτη θέση της βαθμολογίας και αν συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό μπορεί να ονειρεύεται ακόμη και έξοδο στην Ευρώπη.

Τα ρεκόρ υπάρχουν για να σπάνε, αλλά ο Ολυμπιακός δεν δείχνει διατεθειμένος να επιτρέψει φέτος σε κανένα να του σπάσει το ρεκόρ του. Η ομάδα του Μάρκο Σίλβα νίκησε τον Λεβαδειακό 3-1 έφτασε τις 17 διαδοχικές νίκες…και ποιος τον πιάνει. Το πρωτάθλημα δείχνειμ να πλησιάζει στον Πειραιά αν και είμαστε ακόμη μόλις στην 17η αγωνιστική. Ιντέγιε Πάρδο και Ντομίνγκες τα γκολ για τους «ερυθρόλευκους»  ενώ για τον Λεβαδειακό μείωσε στο 88 ο Μπεν(αγωνίζεται με την μορφή δανεισμού στον Λεβαδειακό από τον Ολυμπιακό). Οι κόκκινοι είναι στην κορυφή σταθερά με 51έναν βαθμούς ενώ η ομάδα της Βοιωτίας  έχει συγκεντρώσει 22, κάτι που αξίζει αναφοράς καθώς ο Άκης Μάντζιος έχει κάνει εξαιρετική δουλειά φέτος στον Λεβαδειακό έστω και να η προετοιμασία για το πρωτάθλημα ξεκίνησε…τον Σεπτέμβριο.

τσορι

Την αυλαία κλείνει το ματς της Καλλονής με τον Παναθηναϊκό στην Μυτιλήνη. Οι γηπεδούχοι που ενισχύθηκαν με παίκτες θέλουν ΜΟΝΟ το τρίποντο για να κρατήσουν ζωντανό το όνειρο της παραμονής.