Απώλεια και τρόποι διαχείρισης αυτής!

Με αφορμή τον τραγικό θάνατο του αγαπημένου καλλιτέχνη που συγκλόνισε το Πανελλήνιο, δημιουργήθηκε αυτό το άρθρο προκειμένου να κατανοήσετε σε βάθος την έννοια της απώλειας, αλλά και τρόπους που θα σας βοηθήσουν να την αντιμετωπίσετε εάν ποτέ η μοίρα σας αναγκάσει να τη βιώσετε. Η απώλεια ενός αγαπημένου φυσικού προσώπου είναι ίσως από τις δυσκολότερες στιγμές που μπορεί να βιώσουμε.
Θυμάμαι κάθε φορά που χάνω ένα δικό μου άνθρωπο νιώθω πως αφαιρείται ένα κομμάτι ακόμα από την καρδιά μου, σπάω διότι πλέον μου μένουν μόνο οι αναμνήσεις και ένα τεράστιο παράπονο γιατί δεν θα καταφέρω πάλι να ζήσω στιγμές και περισσότερο δεν θα καταφέρω να αγκαλιάσω ξανά αυτό το άτομο.
Παρ´ όλα αυτά έχω συνειδητοποιήσει ότι το να κλείνομαι στο καβούκι μου, αδιαφορώντας για τους άλλους γύρω μου, που μπορεί να πονούν το ίδιο με εμένα, και να πενθώ για μεγάλο χρονικό διάστημα ποτέ δεν με βοήθησε, αντιθέτως έκανε μεγαλύτερο το βάρος της απώλειας. Έτσι σκέφτηκα να βοηθήσω τον εαυτό μου, παύοντας να πενθώ γιατί γνώριζα καλά ότι αυτό δεν θα έφερνε πίσω τα αγαπημένα μου πρόσωπα. Αντιθέτως, αποφάσισα να μοιραστώ αυτόν τον πόνο με ανθρώπους που βρίσκονταν στην ίδια κατάσταση με έμενα, προκειμένου να υπάρξει μείωση αυτού του πόνου και παρηγοριά.
Όμως, εάν δεν έχετε την δύναμη να μοιραστείτε αυτόν τον πόνο, τότε μπορείτε να τον αντιμετωπίσετε ακολουθώντας κάποια βασικά βήματα, όπως: 
  • να φροντίζετε την σωματική σας υγεία, δηλαδή να τρώτε σωστά, να κοιμάστε αρκετά, να ασκείστε και να αποφεύγετε την κατανάλωση αλκοόλ και
  • να φροντίζετε την ψυχική σας υγεία, μέσω της δημιουργικότητας σας, όπως το να ασχολείστε με κάποιο αγαπημένο χόμπι, της γραφής, όπως να συγκρατείτε ημερολόγιο γράφοντας μόνο για το άτομο που χάσατε, διατηρώντας αναλλοίωτες τις στιγμές σας στο χρόνο και συγχωρώντας ανθρώπους που σας πόνεσαν.
 Τέλος, να μην πάψετε να θυμάστε αυτό το άτομο! Συνεχίστε τη ζωή σας σαν να το έχετε ακόμα κοντά σας, γιατί σίγουρα είναι και πιστέψτε με θα είναι πολύ χαρούμενο αν σας βλέπει να προχωράτε !!!
 Υ. Γ1 ΝΑ ΖΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ… ΜΗΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΠΟΤΕ ΚΑΜΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΧΑΘΕΙ !!! 
 Υ.Γ2 ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΑΝΤΕΛΗ… ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΑΡΙΣΕΣ… ΘΑ ΣΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΠΑΝΤΑ !!! ??
——————-
Ksanthi Kiousi, xxx