Παναθηναϊκός: πήρε την πρόκριση, χάνει τη 2η θέση

«Αποστολή εξετέλεσθη» για τον Παναθηναϊκό, έστω και κατά το ήμισι, κόντρα στη Λοκομοτίβ, την οποία νίκησε (84-79) για πρώτη φορά στη φετινή Ευρωλίγκα και προκρίθηκε στα πλέι οφ, αλλά δεν κάλυψε τη διαφορά των εννέα πόντων (την «άγγιξε» στα 15΄΄ με το σκορ 84-77, αλλά ο Διαμαντίδης αστόχησε σε τρίποντο) και είναι σχεδόν ανέφικτο να διεκδικήσει τη δεύτερη θέση και το πλεονέκτημα έδρας.

παοοοο

Στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, ο Παναθηναϊκός θα παίξει, κατά σειρά, με την Νταρουσάφακα (εκτός), την Τσεντεβίτα (εντός) και την Εφές (εκτός), ενώ αντίστοιχα η Λόκο θα αντιμετωπίσει τον Ερ. Αστέρα (εντός), τη Μάλαγα (εντός) και την Νταρουσάφακα (εκτός). Αν και υπάρχει βαθμολογική ρευστότητα στον άλλο όμιλο, πιθανότερος αντίπαλος του Παναθηναϊκού προβάλλει η Λαμποράλ Κούτσα, που θα έχει πλεονέκτημα έδρας.

Αγωνιστικά, η άμυνα των γηπεδούχων ήταν ασύνδετη στο α΄ ημίχρονο (36-41) και μπορεί να δέχτηκε μόλις έναν πόντο από τον επικίνδυνο Ντιλέινι και ο Ντρέιπερ να έμεινε στο μηδέν, αλλά η Λοκομοτίβ ήταν πάλι «Λερναία Υδρα» στην επίθεσή της.

Η τετράδα των Ράντολφ, Κλαβέρ, Τζάνιγκ και Ζούμπκοφ δημιούργησε συνεχή ρήγματα στον ΠΑΟ, που προσπάθησε ανορθόδοξα από την επίθεση να επιβάλει τον ρυθμό του, έχοντας 1/8 τρίποντα. Η Λοκομοτίβ αξιοποίησε την ατομική ποιότητα των παικτών της, αμυντικά «έκλεισε» τους διαδρόμους στη ρακέτα της και κατάφερε να «απομονώσει» τον Ραντούλιτσα, ενώ στο 3ο δεκάλεπτο προηγήθηκε με 45-52 και 54-60, χάρις σε 5 επιθετικά ριμπάουντ και στη σταδιακή βελτίωση του Ντιλέινι. Ο Παναθηναϊκός με μπροστάρη τον Διαμαντίδη αφυπνίστηκε στο τελευταίο τρίλεπτο, ισοφάρισε σε 74-74 με τρίποντο του Καλάθη, ο Ουίλιαμς σημείωσε έξι πολύτιμους πόντους, ο Διαμαντίδης και ο Γκιστ πρόσθεσαν 4 πόντους στην ανατροπή, ενώ ο Καλάθης εξουδετέρωσε πλήρως τον Ντιλέινι. Η διαφορά όμως δεν ήρθε.

Πηγή: kathimerini.gr