Πάπας: Έρχομαι στη Λέσβο για τους πρόσφυγες και όλο τον ελληνικό λαό

«Μεταβαίνω στη Λέσβο για να εκφράσω την αλληλεγγύη μου τόσο στους πρόσφυγες, όσο και στους κατοίκους και τον όλο τον ελληνικό λαό» δήλωσε ο Πάπας Φραγκίσκος κατά την γενική ακρόαση της Τετάρτης στην πλατεία του Αγίου Πέτρου εν όψει της κοινής επίσκεψής του το Σάββατο στο νησί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

πάπας

«Το Σάββατο θα μεταβώ στο νησί της Λέσβου, από το οποίο, τους περασμένους μήνες, πέρασε πολύ μεγάλος αριθμός προσφύγων. Θα μεταβώ εκεί με τους αδελφούς μου, τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο, για να εκφράσω αλληλεγγύη τόσο στους πρόσφυγες, όσο και στους πολίτες της Λέσβου και σε όλον τον ελληνικό λαό, που ήταν τόσο γενναιόδωρος με την υποδοχή που επιφύλαξε» ανέφερε ο Πάπας.

«Ζητώ να με συνοδεύσετε με την προσευχή, επικαλούμενοι τη δύναμη και το φως του Αγίου Πνεύματος και τη μητρική διαμεσολάβηση της Παρθένου Μαρίας» ανέφερε ενώπιον των πιστών στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Πηγή: in.gr