Δημιουργικός χρόνος στο σπίτι!

Πώς να περάσετε ωραία, αν και μέσα, μόνοι ή με παρέα;; Εδώ θα σας δώσουμε κάποιες ιδέες για όταν βρίσκεστε σπίτι σας και είτε δεν έχετε τι να κάνετε, νιώθοντας έτσι ότι οι ώρες δεν περνάνε με τίποτα, είτε έχετε καλέσει σπίτι σας τον-ην σύντροφο σας ή λίγους φίλους σας και θέλετε να περάσουν όμορφα στο χώρο σας.

homealone2

ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ HOME ALONE!

Καταρχάς ας φτιάξουμε λίγο ατμόσφαιρα, για την πάρτη μας, ειδικά αν μένουμε με γονείς, αυτή η αίσθηση ελευθερίας που νιώθουμε για λίγη ώρα όταν δεν είναι κανείς άλλος σπίτι, πρέπει να την απολαύσουμε στο μέγιστο βαθμό. Βάζουμε λίγο μουσικούλα να παίζει, φοράμε ότι εμείς θέλουμε και απλά κυκλοφορούμε άνετα σε όλα τα δωμάτια και αράζουμε όπου, όσο και όπως γουστάρουμε! Και ο χορός πάνω σε κρεβάτια ή καναπέ μέχρι να λιώσουμε είναι ιδανικό για να ξεδώσουμε, αφού δεν μας βλέπει και κανείς!

homealone3

Επίσης βάζουμε ότι μας αρέσει στην τηλεόραση, όσο δυνατά ή χαμηλόφωνα θέλουμε. Επιτέλους δεν θα γκρινιάζει κανένας μπαμπάς ή καμιά μαμά να αλλάξουμε κανάλι, για να δούνε ότι αυτοί θέλουν. Μιλάμε όσο θέλουμε στο τηλέφωνο με τους φίλους μας χωρίς καμία εξωτερική παρεμβολή. Ίσως μαγείρεψουμε (αν δεν βαριόμαστε) ή παραγγείλουμε λίγο junk food,  πάλι χωρίς να μας κοιτάξει με μισό μάτι η μάνα μας, ότι δεν τρώμε τα δικά της φαγητά, αλλά τις κλασσικές “αηδίες” όπως τις λέει.

Μια καλή ιδέα είναι να βάλουμε ένα καφεδάκι ή ένα ποτήρι κρασί, ανάλογα την ώρα που είμαστε μόνοι μας σπίτι και απλά να χαλαρώσουμε προσπαθώντας να μη σκεφτόμαστε τίποτα που θα μας αγχώσει ειδικά. Κανένας προβληματισμός για λίγα λεπτά, αδειάζουμε το μυαλό μας και μετά θα δείτε πόση διάθεση θα έχετε για το υπόλοιπο της μέρας. Συνδυάζεται πολύ καλά αυτή η πρόταση με μια θέση δίπλα στο παράθυρο, και ίσως ένα τσιγάρο, για τους λάτρεις του καπνίσματος.

OTAN EIMAΣΤE TWO, THREE AND MORE!

Λοιπόν αν έχουμε φέρει σπίτι το πρόσωπο, φροντίζουμε να έχουμε μια μικρή ποικιλία σε φαγητό, καφέ, ποτό κ.τ.λ. ώστε να έχουμε επιλογές σε αυτά που θα του προσφέρουμε. Γιατί είτε άντρας, είτε γυναίκα, νηστικό αρκούδι δεν χορεύει! Μια άλλη καλή ιδέα θα ήταν να μαγειρεύαμε κάτι μαζί, ή να βλεπάμε κάποια ταινία.

μ1

Τώρα, αν έχουμε φωνάξει φίλους μας, οι επιλογές πάλι είναι πολλές. Για παράδειγμα μπορούμε οι γυναίκες να κάνουμε κους-κους, ανταλλαγή ρούχων, beaute, μανικιουρ-πεντικιουρ κ.α Τώρα εσείς οι άντρες σας βλέπω να καταφεύγετε σε pro, lol, και γενικά  “αντρικά παιχνίδια”, μπύρες, πίτσες, σουβλάκια, και δυνατή μουσική. Σίγουρα πάντως δεν λείπουν οι συζητήσεις περί κατακτήσεων. Για τις σχέσεις σας μόνο δεν μιλάτε ιδιαίτερα μεταξύ σας, όπως μαθαίνω και από άντρες φίλους μου, άλλοι γιατί νίώθετε άβολα να εκφραστείτε για θέματα περί έρωτα,καψούρας ή  προβλημάτων της σχέσης σας ή άλλοι γιατί απλά δεν γουστάρετε να τα λέτε αυτά. Α! και να μη ξεχάσω πως τα επιτραπέζια παιχνίδια πάντα αποτελούν πηγή διασκέδασης, αν είστε φαν βέβαια.

Ότι κι αν κάνετε πάντως, μόνοι ή όχι να βάζετε πάντα το πιο ζεστό χαμόγελό σας, και  αν νιώθετε  για οποιοδήποτε λόγο down μη αφήσετε να σας πάρει από κάτω η ησυχία και η ηρεμία του “άδειου σπιτιού” ! Smile and live your life!!! Anytime and anywhere!