Κτελ-ιστορίες….(Μέρος 2ο)

Στο πρώτο μέρος του αφιερώματος στα ΚΤΕΛ, ασχοληθήκαμε κυρίως με τους υπαλλήλους αλλά και τις διαθέσιμες υπηρεσίες των ΚΤΕΛ. Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για τους τύπους ανθρώπων που μπορεί να συναντήσει κάποιος μέσα στο λεωφορείο, και να έχει την “χαρά” να μοιράζεται τη διπλανή θέση.

Ο παχουλός τύπος

kt3

Είναι ο άνθρωπος που πιάνει όχι μόνο το δικό του κάθισμα αλλά μέρος και από το δικό σου. Άμα δε είσαι και από τη μέσα πλευρά είσαι τελειωμένος. Μια φορά μου είχε τύχει ένας κυριούλης που κοιμόταν με τα χέρια πάνω στην κοιλιά του. Επειδή όμως, η κοιλιά του εκτεινόταν, δεν μπορούσε να τα κρατήσει εκεί πέρα με αποτέλεσμα να τα τραβάει η βαρύτητα προς τα κάτω. Και ξανά και ξανά….κάποια στιγμή, 2 ώρες μετά, ξύπνησε αλλά το νευρικό μου σύστημα ήταν σμπαράλια…

Ο βρωμερός τύπος

kt6

Μη σας τύχει ποτέ, μα ποτέ τέτοιος άνθρωπος δίπλα σας…Αργός θάνατος μετά από βασανιστήρια πρώτου βαθμού...Ο τύπος που αναφέρομαι παίζει να είχε να κάνει μπάνιο μερικά χρόνια με αποτέλεσμα να έχω γυρίσει από την άλλη πλευρά και να έχω βάλει στη μύτη το φουλάρι μου για να διατηρήσω τις αισθήσεις μου. Παράθυρα, όπως ξέρετε, δεν παίζουν στα λεωφορεία αυτά και ο κλιματισμός δεν μπορεί να σας σώσει…

Ο άρρωστος τύπος

kt8

Μόλις ακούσεις φτέρνισμα ή αντιληφθείς φύσημα μύτης, αυτό ήταν….την επόμενη στιγμή συνειδητοποιείς ότι θα είσαι ο επόμενος. Και είσαι ο επόμενος.. Προφανώς, δεν γίνεται να κάνεις για να το αποφύγεις είτε κάθεσαι δίπλα, μπροστά, απέναντι, πίσω…

Η γιαγιά

kt7

Να ξεκαθαρίσω πως δεν έχω κανένα θέμα με τις γιαγιάδες. Μια φορά όμως, μου πιάνει κουβέντα μία κυρία και με τα πολλά, μου είπε την ιστορία της ζωής της (κυριολεκτικά). Φυσικά, δεν ήταν δυνατό να αφήσει έξω την ιστορία των γιών της. Δεν περιγράφεται η διαδρομή από Πάτρα μέχρι Κόρινθο, που τελικά κατέβηκε. Με έπιασε το κεφάλι μου και έγνεφα καταφατικά στο 99% των λεγόμενών της. Τι να της πεις….μεγάλη γυναίκα με μια ζωή μυθιστόρημα. Έπρεπε να την ηχογραφώ αλλά που να βρεθεί μηχάνημα με τόσο μεγάλο αποθηκευτικό χώρο;;

Ο κουφός τύπος

kt23

Αυτός είναι ο τύπος που έχει βάλει τέρμα τη μουσική στο κινητό, iPod, tablet, φορώντας ακουστικά! Ακούς με διαύγεια όλους τους στίχους της Πριγκηπέσσας λες και είσαι πρώτη γραμμή σε συναυλία του Μάλαμα. Ο τύπος αποτελεί κλασικό παράδειγμα ενοχλητικού ανθρώπου και δεν έχουμε πολλά να πούμε, καθώς όλοι έχουμε παρόμοιες εμπειρίες.

Οι ενοχλητικοί τύποι

ktel

Η κατηγορία μιλάει από μόνη της. Πλείστες οι φορές που οι από πίσω επιβάτες σπρώχνουν το κάθισμα ή οι μπροστά κατεβάζουν τόσο το κάθισμα σε σημείο να μην έχεις χώρο να βάλεις τα πόδια σου. Επιπλέον, σε αυτή τη κατηγορία εντάσσονται και αυτοί που φωνάζουν λες και είναι σε γήπεδο.

Τώρα που το θυμήθηκα, έχω έναν τύπο που νικάει επάξια όλους τους παραπάνω. Κάποια στιγμή ήταν ένας κύριος δίπλα μου που είχε πάρει να διαβάσει κάνα 50αριά εφημερίδες. Για να τις διαβάσει (είναι και τεράστιες οι σελίδες) έμπαινε ολόκληρη η σελίδα με τα αθλητικά στη μούρη μου. Το ενοχλητικό όμως δεν ήταν μόνο αυτό…αυτός ο άνθρωπος είχε ένα παράξενο τικ και έκανε έναν σπαστικό ήχο με το στόμα του σε όλη τη διαδρομή. Στο τέλος, απελευθέρωσε και τον Σφακιανάκη που έκρυβε μέσα του, τραγουδώντας τον Αετό…ξέρετε, απ’ έξω του, δυνατά..

Οι τύποι του τηλεφώνου

kt9

  • Είναι οι τύποι που δεν γνωρίζουν τη λειτουργία του αθόρυβου ή της δόνησης του κινητού τους με αποτέλεσμα να ανεχόμαστε τον κάθε ήχο κλήσης να βαράει στο τέρμα.

  • Μιλάνε ακατάπαυστα στο κινητό τους με αποτέλεσμα αν κάθεσαι δίπλα τους να μαθαίνεις όλο το σχέδιο που έχουν καταστρώσει για το σαββατοκύριακο αλλά και τι είπε ο τάδε στην τάδε.

  • Η κουραστική περίπτωση των “διάσημων” ανθρώπων που το κινητό τους χτυπάει κάθε πέντε λεπτά.

Οι καυγατζήδες

kt4

Έναν τύπο συγκεκριμένα θέλω να εντάξω σε αυτήν την κατηγορία. Μια φορά ένας κύριος ήθελε να κατέβει Ακράτα. Για να κάνεις στάση πας και το λες στον οδηγό. Αυτός, δεν πήγε, με αποτέλεσμα να χάσει τη στάση. Μόλις το συνειδητοποίησε πήγε στον οδηγό και έκανε καυγά. Τον κατεβάζει ο οδηγός σε ένα Σ.Ε.Α ενώ αυτός επέμενε ότι θα καλέσει την αστυνομία γιατί ήταν παράνομο αυτό που συνέβη κτλ. Τελικά ήρθε ο ελεγκτής και το λύσανε το θέμα.

Οι τύποι που δεν καταλαβαίνουν την έννοια του EXPRESS

kt5

Express είναι τα λεωφορεία που σε πηγαίνουν κατευθείαν στον προορισμό σου χωρίς ενδιάμεσες στάσεις. Σε παίρνει πχ. από τον σταθμό του Κηφισού και σε πάει στον σταθμό της Πάτρας. Μερικοί άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν αυτήν την απλή σύμβαση και πάνε να πρήξουν τους οδηγούς να τους κατεβάσουν σε ενδιάμεσες στάσεις. Το αποτέλεσμα είναι να σπάνε τα νεύρα των οδηγών, οι οδηγοί να αρχίζουν τα καντήλια κτλ.

Αν παρατηρήσετε ότι λείπει κάποιος άλλος αγαπημένος συνεπιβάτης από αυτήν τη λίστα, γράψτε μου σε σχόλιο τον τύπο που θεωρείτε ότι πρέπει να προστεθεί.