MED Hackathon: The potential of Open Data for Society & Entrepreneurship

Το SDI4APPS (http://www.sdi4apps.eu) είναι Ευρωπαϊκό έργο που ξεκίνησε το 2014 στα πλαίσια των Πολιτικών Στήριξης ICT ως μέρους του Προγράμματος Ανταγωνιστικότητας και Καινοτομίας. Υλοποιείται με τις συντονισμένες προσπάθειες 18 οργανισμών απ’ όλη την Ευρώπη, με επικεφαλής το Πανεπιστήμιο της Δυτικής Βοημίας.

med

Το SDI (Spatial Data Infrastructures, INSPIRE) βασίζεται στα “ανοικτά” δεδομένα των κρατών μελών, στοχεύει στην εναρμόνιση και διαλειτουργική ανταλλαγή χωρικών δεδομένων/υπηρεσιών και γεφυρώνει:

Τον κόσμο των INSPIRE, Copernicus και GEOSS με προσέγγιση από την κορυφή προς την βάση.
Την από κάτω προς τα πάνω προσέγγιση του κόσμου των εθελοντικών πρωτοβουλιών στην βάση των Ευρωπαϊκών δομών χωρικών δεδομένων.
Στο πλαίσιο του SDI4APPS συνδιοργανώνεται από το Τμήμα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής και την ERFC, στις 13 Ιουλίου 2016, στο Συνεδριακό και Πολιτιστικό κέντρο, ημερίδα με αντικείμενο τα Ανοικτά Δεδομένα και την χρήση τους.

Ακολουθεί (14 και 15 Ιουλίου 2016) διαγωνισμός ανάπτυξης εφαρμογών με την ονομασία MED HACKATHON (http://www.medhackathon.eu) στο Υπολογιστικό Κέντρο του Τμήματος.

Με το παρόν Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην ημερίδα και στο διαγωνισμό. Είναι ευπρόσδεκτη η συμμετοχή και συνεισφορά Σας στην εκδήλωση, η διάθεση κάποιου συνόλου ανοιχτών δεδομένων, αλλά και το ενδιαφέρον Σας να αναπτύξετε πρωτότυπες mobile εφαρμογές – έστω και ως ιδέα π.χ. για ΑμΕΑ, για την τοπική αυτοδιοίκηση, για το ίδιο το πανεπιστήμιο κ.ο.κ.