Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης

Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης ανοίγει για μία ακόμη χρονιά τις πόρτες της γιορτάζοντας φέτος την 90η επέτειό λειτουργίας της. Η ΔΕΘ, ως διοργάνωση ψυχαγωγική, πολιτική και οικονομική, αποτελεί πλέον ορόσημο της πρωτεύουσας του βορά και πόλο έλξης για ταξιδιώτες από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό. Φέτος, θα πραγματοποιηθεί από τις 10 ως τις 18 Σεπτεμβρίου και πρόκειται να περιλαμβάνει περίπτερα με πλήθος και ποικιλία εκθεμάτων καθώς και καλλιτεχνικά προγράμματα και δραστηριότητες για παιδιά.

unnamed

Σήμα κατατεθέν της φετινής ΔΕΘ θα είναι τα αερόστατα με το λογότυπό της, που από τις 29/8 άρχισαν ήδη να κάνουν την εμφάνισή τους σε διάφορες πόλεις της Βόρειας Ελλάδας και να προσκαλούν τους κατοίκους τους να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή της Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης τα αερόστατα θα κοσμούν τόσο τον εκθεσιακό χώρο όσο και όλη τη Θεσσαλονίκη. Τιμώμενη χώρα θα είναι φέτος η Ρωσία, γεγονός που σημαίνει ότι πρόκειται να διεξαχθούν διάφορες εκδηλώσεις σχετικά με τις ελληνο-ρωσικές σχέσεις και συνεργασίες πάνω σε τομείς όπως οι πηγές ενέργειας και η επιχειρηματικότητα και πολλές ρωσικές επιχειρήσεις θα έχουν την ευκαιρία να εκθέσουν τα προϊόντα τους.

Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα γεγονότα της φετινής Έκθεσης είναι και η παγκόσμια πρώτη παρουσίαση της νέας μορφής του επιτραπέζιου παιχνιδιού MONOPOLY που θα κυκλοφορεί πλέον και σε νέα εκδοχή, προσαρμοσμένη στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Μνημεία, ξενοδοχεία, γνωστά κτίρια της πόλης, αθλητικά κέντρα και φυσικά το Διεθνές Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης αποκτούν τη δική τους θέση στη MONOPOLY της Θεσσαλονίκης και προσκαλούν τους παίκτες να την απολαύσουν.

Όπως και κάθε χρόνο, έτσι και φέτος δε λείπουν φυσικά και οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις που μετατρέπουν την ΔΕΘ σε ένα μεγάλο πάρτι. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που θα παρουσιάσουν τα μουσικά τους προγράμματα στην 81η ΔΕΘ περιλαμβάνονται η Ελευθερία Αρβανιτάκη, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, η Δέσποινα Βανδή, ο Στέλιος Ρόκκος, οι Μέλισσες αλλά και πολλοί άλλοι που θα γεμίσουν με μελωδίες τις νύχτες της πόλης. Όσο για τους μικρούς επισκέπτες της Έκθεσης, θα πραγματοποιηθεί το 4ο Φεστιβάλ Θεάτρου για παιδιά και εφήβους που θα έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, ενώ πρόκειται να στηθεί ένα ολόκληρο θεματικό πάρκο εμπνευσμένο από τα δημοφιλέστερα παραμύθια του αγαπημένου συγγραφέα παραμυθιών Ευγένιου Τριβιζά που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.

Τέλος, Η ΔΕΘ θα είναι και φέτος γεμάτη από περίπτερα με προϊόντα που ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα, όπως βιβλία, αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα, τεχνολογικές καινοτομίες και gaming, εκθέματα γαστρονομικού ενδιαφέροντος και τα βλέμματα αναμένεται να στραφούν για ακόμη μία φορά στις πολιτικές παρουσίες, στις συνεντεύξεις τύπου και στις ομιλίες που θα πραγματοποιηθούν.

—–

Χρύσα Γούτα