Πες αντίο στο STRESS!

Το άγχος είναι μια ψυχοσωματική κατάσταση κατά την οποία το άτομο νιώθει πίεση από τις υποχρεώσεις του, φόβο και ανησυχία ότι δεν θα καταφέρει να αντεπεξέλθει όπως θα έπρεπε.

stress1

Επειδή όμως όλα είναι τελικά στο μυαλό και με το σωστό προγραμματισμό και με το να μην υπερφωτόνουμε τη μέρα μας με δουλειές θα σας δώσουμε μερικά tips που θα διώξουν το άγχος σας στη στιγμή!

1. Να βγάλεις το ρολόι από το χέρι. Μην κοιτάς το χρόνο συνέχεια  και τι ώρα είναι, ειδικά όταν κάνεις κάτι που σε χαλαρώνει π.χ. είσαι για καφέ με φίλους.

stress2

2. Σταμάτα να τρέχεις για τα πάντα και να βιάζεσαι όπως π.χ. κάνουμε πολλοί στο μετρό ακόμη κι όταν δεν μας περιμένει κανείς ή γυρνάμε σπίτι.

stress3

3. Γράψε μια λίστα με τις υποχρεώσεις σου, τους στόχους, αλλά και το τι σε αγχώνει έτσι θα το εξωτερικεύσεις από μέσα σου.Κάνε μικρά βήματα σιγά σιγά χωρίς βιασύνη. Επιβράβευσε τον εαυτό σου μετά από μια μικρή επιτυχία.

stress4

4. Χαμογέλασε! Θα σε κάνει να νιώσεις αμέσως πιο όμορφα.

stress5

5.Κάνε μικρές δραστηριότητες που θα σε κάνουν να ξεχαστείς,για παράδειγμα παίξε με ένα κομπολόι ή μπαλάκι αντι-στρες, άκου μουσική, περπάτησε για ένα τέταρτο, κάνε γιόγκα ή ένα χαλαρωτικό ντουζάκι.

stress6

6. Δεν θα έβλαπτε το να πάρουμε ένα κατοικίδιο, να ασχοληθούμε μαζί του, καθώς σε κάνει να ξεχνιέσαι και π.χ. ένας σκύλος σε κάνει να ανοιχτείς συναισθηματικά.

stress7

Σίγουρα το στρες δεν είναι ευχάριστο συναίσθημα και οι συνέπειες του είναι σοβαρές τόσο για την ψυχική,όσο και για την σωματική υγεία.

stress8

Αλλά με τα παραπάνω tips θα μπορέσεις να το ελέξεις και να το μετατρέψεις το άγχος σε δημιουργικό που θα σου δώσει ενέργεια εν τέλει!