4 Oκτωβρίου: Παγκόσμια ημέρα των ζώων!

Η Παγκόσμια Ημέρα ζώων, 4 Οκτωβρίου καθιερώθηκε για πρώτη φορά το 1931 σε ένα συνέδριο περιβαλλοντιστών στη Φλωρεντία, ως ένας τρόπος ευαισθητοποίησης απέναντι στα υπό εξαφάνιση ζώα.

animal1

Τα ζωάκια μας, είναι οι καλύτεροι μας φίλοι.Σκύλοι,γάτες,πουλάκια,ψάρια ή πιο μεγάλα όπως τα άλογα που δεν τα έχουμε στο σπίτι ή ακόμη και τα άγρια ή του ζωολογικού κήπου π.χ. μαΐμού ή πάντα  μας προσφέρουν δόσεις γέλιου,χαράς και ευτυχίας.

animal2

Δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα, πιο αληθινό από το να ξέρεις ότι μπορείς να προσφέρεις απλόχερα την αγάπη σου και την φροντίδα σου κάπου που θα την εκτιμήσουν και θα στην προσφέρουν επίσης χωρίς να υπάρχει καμία απαίτηση!

animal3

Για παράδειγμα αν έχεις ή σκέφτεσαι να πάρεις ένα σκυλάκι να ξέρεις ότι θα ξετρελαθείς και θα θες όλη μέρα να ασχολείσαι μαζί του. Κι αυτό στο λέω στα σίγουρα ότι θα καταλαβαίνει πότε είσαι καλά και πότε όχι, θα σε ακούει και θα σε προσέχει.

animal4

Είναι ωραίο να αγαπάμε τα ζώα, να τα προσέχουμε και να τα προστατεύουμε σε όποιο είδος κι αν ανήκουν, όσο άγρια ή όχι είναι, μικρά και μεγάλα.